Rovdyrene kredser savlende rundt om Yahoo

ComputerViews: Yahoo-ledelsen ryster i bukserne over udsigten til, at skarpretter-investoren Carl Icahn overtager styringen af selskabet. Det kan få alvorlige konsekvenser for Yahoo, som vi kender det.

ComputerViews: Det er kommet som en total overraskelse for Yahoo, at selskabets langsigtede udviklingsplan pludselig er direkte livstruet, efter Microsoft for et par uger siden en gang for alle trak sit købstilbud på selskabet tilbage.

Egentlig burde Yahoo-ledelsen juble over Microsofts exit, som ledelsen har kæmpet imod med næb og kløer i flere måneder – ikke mindst med det formål at øge prisen på Yahoo.

Men nu, hvor støvet fra Microsoft-bataljen er ved at lægge sig, står det pludseligt klart, at en anden spiller hele tiden tavst som en anden Darth Vader har fulgt slagets gang fra udkanten af slagmarken, som han efter Microsofts exit straks er rykket ind på med hele sit følge af sværd-bevæbnede væbnere.

Og han har ikke langsigtede planer med Yahoo. Han er derimod kendt for sin brutalitet og totale fokus på at skabe hurtig værdi for aktionærerne.

Manden er super-kapitalisten Carl Icahn. Den amerikanske finansmand, der i 1980’erne blev frygtet som ekspert i fjendtlige overtagelsesforsøg, der alene havde til formål at berige ham selv, og som nu har specialiseret sig i skrantende virksomheder, hvis aktiekurs han med korte, kontante indgreb og skarpe snit kan få til at stige.

Sådan gjorde han med Motorola, hvor topchef Ed Zanders røg ud, og selskabet blev splittet op i to.

Og sådan vil han måske gøre med Yahoo, hvor topchef og stifter Jerry Yang for alvor har grund til at frygte for sin plads i selskabet, efter han har stået i spidsen for forliset af Microsoft-aftalen.

Den har nemlig gjort en stribe af Yahoos aktionærer meget vrede.

Med Microsofts exit er de nemlig gået glip af en fed gevinst på deres aktier. Og skylden er Jerry Yangs, mener de.

Aktionærerne er alene med, fordi de er på jagt efter en gevinst. Og netop en hurtig gevinst er, hvad Carl Icahn kan levere.

Faktisk er han lodret ligeglad med alt andet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.