Artikel top billede

Aviser forlanger 370 mio. af Google for dybe links

En gruppe aviser forlanger mere end 370 millioner kroner i erstatning fra Google for at linke dybt til avisernes artikler fra Google News.

En gruppe af belgiske aviser forlanger godt 370 millioner kroner i erstatning af Google for at have linket dybt til de artikler, som de har publiceret på nettet fremfor at linke til avisernes forside.

De belgiske aviser – der er forenede i sammenslutningen Copiepresse – er især utilfredse med Google News, der systematisk via en søgefunktion viser oversigter over hundredetusindvis af artikler, som man kan gå til med direkte links.

Ifølge Bloomberg kommer erstatningskravet efter, at en belgisk domstol sidste år fastslog, at Google News ikke må linke dybt til belgiske avisers indhold uden tilladelse.

Google appellerede afgørelsen, selv om selskabet på daværende tidspunkt forhandlede med de belgiske aviser. Nu er forhandlingerne imidlertid brudt sammen.

”Ethvert forsøg på at nå en aftale mellem parterne er slået fejl,” siger Margaret Boribon, der står i spidsen for den belgiske sammenslutning, til Bloomberg.

Også herhjemme har der tidligere været ballade om dybe links til avisers indhold. Det skyldtes ikke mindst den omstridste sag om danske Newsbooster, som gik i krig mod Danske Dagblades forening, der dengang ikke ville have dybe links på dansk grund.

Sagen endte efter en langvarig dødskamp med at koste Newsbooster livet.

Også herhjemme har Danske Dagblades Forening kig på Google News og har været i diskussion med selskabet, der tidligere har haft kig på Danmark som muligt marked.

Til historien om de dybe links hører også, at Computerworld som det første medie i Danmark netop har åbnet for muligheden via dybe links at knytte tætte bånd til sociale medier.

Læs også it-advokat Martin von Haller Grønbæks syn på den belgiske Google News-sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.