Artikel top billede

IBM-direktør: Stort underskud var forventet

Den udbygning af infrastrukturen, der gav IBM et dundrende underskud sidste år, har ikke forårsaget de seneste måneders nedbrud. Det fastslår IBM's administrerende direktør.

IBM udbyggede sidste år sin tekniske infrastruktur. Det har kostet dyrt i regnskabet, der viser, at IBM sidste år tabte 131 millioner kroner i Danmark.

Investeringen er blandt andet gået til IBM's servicecentre, har IBM's administerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, forklaret i Børsen tidligere i dag. De samme centre, der i de seneste måneder har været ramt af gentagne nedbrud og driftsproblemer.

Overfor Computerworld afviser Lars Mikkelgaard-Jensen dog, at der er en sammenhæng mellem udbygningen af infrastrukturen og problemerne.

"De seneste driftsproblemer skyldes nogle specifikke forhold, som ikke har med niveauet af investeringer at gøre," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

På forkant

Lars Mikkelgaard-Jensen understreger, at underskuddet sidste år var forventet, netop fordi IBM er i gang med en udvidelse af kapaciteten.

"Vi har igennem de seneste år foretaget en række større investeringer i vores tekniske infrastruktur, og det fortsætter vi med som led i den løbende udvikling af vores produktionsapparat og ønsket om hele tiden at være på forkant med behovene," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

I IBM's regnskab fremgår det af ledelsesberetningen, at IBM's servicevirksomhed voksede med 11 procent sidste år, og IBM fik kontrakter inden for de fleste større industri-segmenter.

Driftsproblemerne i IBM's servicecentre toppede i april, men også siden har den store amerikanskejede it-virksomhed haft problemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?