Artikel top billede

Steve Jobs præsenterer ny iPhone 2.0 i dag

Apples Steve Jobs vil i dag levere en af de mest ventede præsentationer i Apples historie. Forventningerne er skyhøje. For hvad har Jobs mon i ærmet denne gang?

Selvom sidste års lancering af iPhone nåede hidtil usete højder af hype, er forventningerne til den kommende udgave om muligt endnu højere.

Om få timer er Apple klar med seneste nyt, og fra San Francisco vil det næste kapitel i iPhone-sagaen blive skrevet.

Stedet, hvor det hele skal foregå, er åbningstalen til WWDC (Worldwide Developers Conference) 2008, hvor Mac-udviklere fra hele verden årligt mødes. Med en billetpris på godt og vel 7.000 kroner for at deltage i konferencen, kan Apple være forholdsvis sikker på, at salen bliver fyldt med dedikerede fans.

Rygterne

Hele året har det svirret med rygter om en ny udgave, ikke mindst siden Steve Jobs i marts annoncerede den kommende 2.0 udgave af den elegante mobiltelefon.

Platformen i det styresystem, som fremover vil blive kaldt OS X iPhone, åbnes op for tredjepartsudviklere, og med tilføjelsen af en såkaldt AppStore, sparkes der eftertrykkeligt til den trofaste skare af Apple-udviklere.

AppStore, som er meget lig iTunes, bare med software i stedet for musik, vil gøre det muligt at købe og downloade nye programmer, direkte fra telefonen selv.

Den helt store overskrift for den kommende præsentation, er dog 3G.

Mens det i USA har været gangbart at nøjes med den langsommere EDGE-teknologi, fordi mobilnetværket ikke er lige så udviklet som eksempelvis det europæiske, er det ikke realistisk, at iPhone på verdensplan kan undvære 3G.

Og med udvidelsen til mange nye markeder, herunder Danmark, er 3G ganske enkelt en nødvendighed.

Ikke bare ny software

Indførslen af 3G er endnu ikke bekræftet, men meget tyder på at det vil ske.

Alene i USA har teleselskabet AT&T, som har eneretten til iPhone i ophavslandet, udvidet det meste sit mobilnetværk til 3G.

Og det er da også hos AT&T man finder et stort tegn på, at der overhovedet kommer en ny telefon, og ikke bare en softwareopgradering.

Medarbejderne i selskabets forretninger har nemlig fået inddraget næsten al ferie i perioden 15. juni til 12. juli, nøjagtigt ligesom det skete sidste år, da iPhone første gang skulle ud i handlen.

Det tyder altså på, at Apple sender den lille ny i handlen lige omkring et-årsdagen for iPhones lancering, 29. juni.

Jobs drillerier - altid til sidst i præsentationen

Et andet populært rygte går på, at iPhone 2.0 vil få GPS.

Det er godt nok lidt mere usikkert end 3G, men kernen i iPhone har altid været brugervenlighed og mobilitet, og man kommer ikke udenom, at den lille mobil er som skabt til navigation.

Dels har Google fået en klemt en fornuftig map-klient ned i telefonen, og så har muligheden for at bruge Wi-Fi og telefonmaster til stedbestemmelse længe været en populær disciplin på iPhone.

Den naturlige forlængelse af det er A-GPS (Assisted GPS), hvor både telefonmaster og satellitter bruges til lokalisering.

One more thing

Hvis der er noget, som kan give ægte Mac-fans hjerteflimmer og åndenød, så er det Steve Jobs’ notoriske drilleri, hvor han til sidst i sin præsentation supplerer med ordene ”just one more thing.”

Og det er her der virkelig rulles ud med de vilde nyheder.

Historisk set har formuleringen lagt op til annonceringen af produkter som iPod, overgangen fra PowerPC til Intel, Macbook Pro, den originale iMac, OS X Leopard, og iPhone selv.

Det er altså her det store fyrværkeri skydes af.

Om Steve Jobs kan vente med sine iPhone-udmelding til sidst, er nok stærkt tvivlsomt, men det behøver ikke nødvendigvis at udelukke andre nyheder.

En klassisk metode blandt bloggere og andre nysgerrige til at få et indblik i kommende lanceringer, er at se om man kan spotte reklamemateriale som er gemt af vejen til WWDC. Og traditionen tro er det (måske) også lykkedes denne gang.

Mere end bare iPhone

Mac Fusion er et bud på en uventet introduktion, som efter sigende skulle være en udvikler-Mac.

Ifølge billederne er det en lidt mindre computer, som har en hvis lighed med produkter som AppleTV, og meget målrettet slår på evnerne til at køre flere styresystemer.

Andre rygter går på, at den næste udgave af styresystemet OS X, med titlen ”Snow Leopard,” vil blive introduceret for udviklerne.

Samtidig er der blevet spottet indikationer på, at Apple vil relancere .Mac-tjenesten, som tilbyder online opbevaring af filer og diverse andre funktioner, under titlen MobileMe.

Men man ved aldrig hvad hr. Jobs har gemt i ærmet, så indtil klokken 19:00 i dag, dansk tid, er det hele stadig ren spekulation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere