Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Tre af fire kommuner mangler pas-bestilling på nettet

Kommunerne har endnu ikke taget selvbetjening til at bestille pas over nettet til sig. Kun en af fire kommuner har en løsning.

Paskøen har flyttet sig, siden opgaven med at udstede pas blev flyttet fra politiet til kommunerne. Men kun i hver fjerde kommune er køen flyttet på nettet.

Dermed er pasudstedelse og -fornyelse den mindst udbredte selvbetjeningsløsning af 13 løsninger, som kommunerne har bebudet vil være klar i oktober.

Alle kommuner skal have 13 selvbetjeningsområder klar om fire måneder, når næste generation af borger.dk bliver lanceret.

Magasinet Danske Kommuner har undersøgt, hvor langt kommunerne er fra at nå målet, og der er meget stor forskel på, hvilke selvbetjeningsløsninger kommunerne har.

76 procent af kommunerne mangler stadig en løsning på pasområdet, selv om det er en opgave kommunerne overtog fra politiet for halvandet år siden.

Tidsplanen holder

Hos kommunernes organisation, KL, er der dog tro på, at alle er klar samtidig med den nye borgerportal.

"Det regner vi med, at de kan og vores arbejdsgruppe, som sidder med det mener at det er realistisk," siger Mathilde Illum Aastrøm, der er konsulent i KLs Center for borgerbetjening og it-politik.

Hun forklarer, at KL allerede nu har lavet en oplysningsside om pasområdet.

"Vi har fået en del henvendelser om løsningen, fordi kommunerne gerne vil vide noget om mulighederne," siger hun og tilføjer, at Top 30-initiativet på tværs af kommuner, regioner og stat, som skal levere de 30 løsninger i oktober virker.

"Det er et godt redskab til at få det sat selvbetjenings-løsningerne på dagsordenen i kommunerne," siger Mathilde Illum Aastrøm.

Flytning er topscorer

Mange kommuner har allerede mange af de 13 løsninger som kommunerne bidrager med.

Flyttemeddelelser over hjemmesiden er absolut topscorer med 97 procent af kommunerne, der er med, mens tre procent stadig mangler.

Langt de fleste kommuner understøtter også biblioteksløsninger, boligstøtte, lægeskift og elektronisk post på hjemmesiden.

Ud over de mange kommuner, som stadig mangler at få en selvbetjeningsløsning på pasområdet, så mangler mere end halvdelen af kommunerne en foreningsportal, der blandt andet skal kunne bruges til booking af lokaler, samt en løsning, som håndterer anmeldelser til teknik- og miljøforvaltningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere