Artikel top billede

Yahoo omorganiserer hele butikken efter chef-flugt

Efter massiv chefflugt og høj bølgegang efter forliset af Microsofts opkøbsforsøg omorganiserer Yahoo hele butikken. Nu skal der tjenes penge.

Yahoo omorganiserer selskabet i en meget omfattende omstrukturering, der kommer efter den meget kraftige bølgegang, som selskabet blev kastet ud i, da Microsoft i februar indledte et opkøbsforsøg med et kontant tilbud på Yahoo.

Siden Microsoft senere – i begyndelsen af maj – trak sit tilbud tilbage, har selskabets aktionærer raset, ligesom en længere række Yahoo-chefer har forladt selskabet, hvis fremtid da også fortsat er uvist.

Yahoo meddeler, at selskabet centraliserer de afdelinger, der har arbejdet med udvikling af forbruger-produkter, i en helt ny division, ligesom selskabet etablerer en særlig USA-region og et nyt 'indsigts-strategi'-team, der kommer til at stå for at centralisere og gennemføre en "fælles strategi for anvendelsen af data og analyser på tværs af Yahoo."

Alle tre divisioner skal refere til Yahoo-chef Sue Decker.

Chef-flugt

Yahoos aktiekurs er styrtdykket, siden Microsoft trak sit opkøbs-tilbud tilbage på grund af uenighed med Yahoo-stifter Jerry Yang om prisfastsættelsen af selskabet. Jerry Yang mente, at Microsoft-buddet var for lavt.

Siden Microsoft-exitten er selskabets værdi med kurs-dykket faldet markant under Microsoft-buddet, og det har gjort Yahoos aktionærer rasende og fået skarpretter-investoren Carl Icahn til at indlede et veritabelt kupforsøg på Yahoos bestyrelse.

Den hårde bølgegang har fået mange Yahoo-chefer til at gå fra borde.

De tæller ifølge Financial Times Jeff Weinder, chef for Network-divisionen, Vish Makhijani, leder af søgeforretningen, Qi Lu, ledende ingeniør, Joshua Schachter, grundlægger af Del.icio.us samt stifterne af Yahoo-ejede Flickr.com, Stewart Butterfield og Caterina Fake.

For alle gælder det, at det ikke er topchefer, men dog vigtige tænkere og strateger for selskabet.

Yahoo-stifter Jerry Yang vælger ikke overraskende at se fremad. Han siger, at omorganiseringen vil "accellerere vores evne til at udvikle gode produkter, få et større publiukum og forbedre indtjeningen globalt."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere