Artikel top billede

"Jeg har blandede følelser omkring det her, fordi jeg har brugt så mange år hos Dangaard," siger administrerende direktør Steen F. Pedersen, som er blandt de mange, der bliver fyret.

Brightpoint/Dangaard nedlægger hver fjerde stilling

Hver fjerde stilling forsvinder, når Brightpoint, den amerikanske ejer af mobildistributøren Dangaard, fyrer på tværs af grænserne i Europa. Op mod 75 ryger i Danmark heriblandt den administrerende direktør.

Brightpoint, en af verdens største distributører af mobiltelefoner, svinger leen over Europa og nedlægger op mod 325 stillinger.

I Brightpoints europæiske hovedkvarter, Dangaard, forsvinder mellem 50 og 75 medarbejdere heriblandt den danske administrerende direktør Steen F. Pedersen, hvis stilling som præsident for europæiske aktiviteter nedlægges.

"Jeg har blandede følelser omkring det her, fordi jeg har brugt så mange år hos Dangaard, men jeg ved, at beslutningen er rigtig for mig og for Brightspoint," siger Steen F. Pedersen, der i op til et år står til rådighed med henblik på at løse specifikke opgaver for Brightpoint/Dangaard.

Chefens ansvarsområde udvides

Ny chef er den hidtidige vicedirektør og præsident for Brightpoints internationale aktiviteter Michael Koehn Milland.

Koehn Milland bliver øverste chef for aktiviteterne i EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika) og derudover ansvarlig for forretningsudvikling med det klare mål at øge Brightpoints markedsandel på verdensplan.

I en fondsbørsmeddelelse til den amerikanske Nasdaq-børs skriver Brightpoint blandt andet om baggrunden for fyringerne:

"Som en naturlig del af processen med at integrere Dangaard tilpasser Brightpoint sine europæiske aktiviteter."

Herudover er det ingen hemmelighed, at salget af mobiltelefoner ikke har levet op til tidligere annoncerede forventninger.

Fyrer i resten af året

Helt konkret betyder planerne, at der skal afskediges i alt 275 til 325 medarbejdere heraf 50 til 75 i det europæiske hovedkvarter, der har til huse i den opkøbte mobildistributør Dangaard. Fyringerne sker løbende i resten af 2008.

Afskedigelserne sker ifølge pressemeddelelsen hovedsagelig inden for administration, HR, it, jura, finans og salg/marketing, så der skydes med spredehagl fra den amerikanske ejer.

Sammen med andre spare-initiativer forventer Brightpoint at kunne reducere sine udgifter med mellem 118 og 142 millioner kroner om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere