Artikel top billede

Nu kommer gennembruddet for ny WiFi-standard

Selvom den kommende standard for trådløse net, 802.11n, endnu ikke er godkendt, vil antallet af solgte produkter stige dramatisk i de kommende år, vurderer ny rapport.

En ny rapport fra ABI Research forudser en markant vækst i salget af 802.11n-udstyr i de kommende år.

802.11n er den kommende WiFi-standard, der efterfølger 11g og understøtter hastigheder på op til 300 Mbit/s og en rækkevidde på op til 300 meter.

Med forgængeren 802.11g kan man maksimalt nå op på 54 Mbit/s og en rækkevidde på 100 meter.

Til trods for, at den nye standard endnu ikke er godkendt som standard af IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) endnu, forventer ABI Research en pæn vækst i salget af udstyr, der er kompatibelt med standarden.

”Salget af forbrugerorienterede 802.11n WiFi-access points forventes at vokse dramatisk over de næste fem år, fra omkring seks millioner i år til 88 millioner i 2013,” skriver ABI Research i rapporten.

Tror på standardene

Den nye WLAN-standard har været længe undervejs, og den endelige godkendelse ventes først at være på plads i sommeren 2009.

Alligevel er der altså allerede nu godt gang i salget af produkter, der understøtter den ikke-godkendte standard.

“802.11n vil blive den almindelige WiFi-teknologi, efterhånden som leverandører inkluderer den i deres produkter. Den virkelige vækst vil finde sted, når tilstrækkelig mange forbrugere har 802.11n i deres nye laptop og desktop-computere. Vi forventer den stærkeste vækst mellem 2009 og 2010,” siger Stan Schatt, der er vice president i analysefirmaet.

Han forventer en lignende udvikling på erhvervsmarkedet, når virksomhederne skrifter deres bærbare computere ud med nye modeller.

FORTSÆTTES...

Store muligheder – men intet hastværk

FORTSAT...

“Du kan bruge 802.11n med indstikskort, men de fleste it-chefer bryder sig ikke om dem, fordi de kan forsvinde eller blive ødelagt. De fleste virksomheder arbejder med en udskiftnings-cyklus på cirka tre år, men den bliver måske længere nu med den økonomiske situation,” forudser Stan Schatt.

Med den nye WLAN-standard skabes der helt nye muligheder for anvendelsen af trådløse net.

Men selvom mulighederne er mange, har analysefirmaer som IDC og Gartner tidligere rådet erhvervslivet til at slå koldt vand i blodet.

”Det er vigtig, at man ikke hopper med på det, før standarden er færdig, så man ikke køber produkter, der ikke fungerer, hvis der skulle komme nogle ændringer,” sagde IDCs Anders Elbak for et par måneder siden til Computerworld.

”Mange nye mobile teknologier er som regel præget af splittelse og ustabilitet, hvilket betyder, at enhederne kan ændre sig ganske drastisk. Det vil være fornuftigt for virksomhederne at vente, fordi det er mere fornuftigt at investere i noget, der har været stabilt i et stykke tid. Men det er kun et spørgsmål om tid,” udtalte Gartner-analytikeren Monica Basso.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere