Artikel top billede

Se antipirat-lobbyens ønskeliste

Omvendt bevisførelse, pres på internetudbydere og flere muligheder for at spore pirater. Det er ønskerne hos de brancheorganisationer, som er med til at forme antipirat-aftalen ACTA.

Den internationale handelsaftale, Anti-Counterfeit Trade Agreement (ACTA), som lige nu udarbejdes bag lukkede døre på højeste niveau, kan komme til at betyde en markant ændring af eksisterende praksis.

Jagten på piraterne er sat ind, og brancheorganisationerne ser det som kærkommen lejlighed til at få lagt nogle forhindringer ned, som til daglig beskytter den enkelte borgers privatliv.

Input fra brancherne

I februar 2008 bad forhandlingsparterne bag ACTA om forslag til, hvad handelsaftalen skal indeholde.

Brancheorganisationerne, hvis medlemmer har stor interesse i at sikre ophavsretten for deres produkter, greb chancen, og i marts formulerede de deres allerhøjeste ønsker.

De indsendte forslag går fra at lægge yderligere pres på internetudbyderne, så de er mere tilbøjelige til at stoppe brud på ophavsret, til at man som privatperson selv skal kunne bevise, at man rent faktisk ejer det, der ligger på ens computer.

Her kan du se et uddrag af de forslag, som blev indsendt til ACTA-forhandlingerne. Du kan selv læse formuleringerne i helhed via dokumenterne, som vi linker til i boksen til højre:

Tiltag online og Efterforskning

Tiltag online

Internetovervågning

Internetudbydere skal kunne iværksætte indgreb mod brud på ophavsret, hvor både lovlig og ulovlig brug er mulig, via en tjeneste, inklusiv filtrering af ulovligt materiale. (RIAA)

Udelukkelse

Internetudbydere skal begrænse eller udelukke adgang til deres systemer, for folk som før er blevet taget for brud på ophavsret. (RIAA)

Straf til ISP'er

Hvis internetudbydere ikke reagerer på anmeldelse om brud på ophavsret indenfor 24 timer, skal det være muligt at straffe udbyderen. (RIAA)

Anti-Pirate Bay

Der skal være straf til dem som tjener penge på uautoriseret download af ophavsretsstridigt materiale, samt dem som hjælper andre med at bryde ophavsretten. Det inkluderer hjemmesider som tilbyder indekser og søgetjenester for materiale som er online, og som "deeplinker" til ulovlige filer. (CSBAA og RIAA)

Logning af IP-adresser

Nuværende EU-lov bliver fortolket for snævert, og gør det i realiteten umuligt for rettighedshavere at efterforske brud på ophavsret. Det er ikke lovligt at indsamle IP-adresser, og dermed forhindres effektiv efterforskning. Det skal ændres. (BSA)

Ulovligt at omgå kopibeskyttelse

Det skal være ulovligt at importere, udvikle, sælge eller på anden vis distribuere et system, som har til formål at omgå teknologisk kopibeskyttelse. (RIAA)

Internationalt samarbejde

Nationer skal bytte informationer om brud på ophavsret, og etablere en koordinerende enhed i hvert ACTA-land. (RIAA)

Efterforskning

Omvendt bevisbyrde

Det er op til ejeren at bevise, at man retmæssigt er i besiddelse af materiale som er dækket af ophavsret. Ellers formodes ejerskabet at tilhøre den oprindelige kunstner. (RIAA)

Ulovligt at hjælpe

Det skal være ulovligt at opfordre andre til at bryde ophavsret, at hjælpe eller udbyde tjenester, hvis primære formål er at muliggøre brud på ophavsret. (RIAA)

Udlevering af persondata

Internetudbydere skal udlevere persondata til rettighedshavere, til forberedelse af sag mod mistænkte, inklusiv detaljeret WHOIS data. (RIAA)

På eget initiativ

Myndigheder skal kunne starte efterforskninger "ex officio" (uden forudgående anmeldelse). Det skal samtidigt være muligt at beslaglægge materiale, som bryder ophavsret. (RIAA)

Oprettelse af antipirat-enhed

En enhed skal oprettes, med politi og toldere, som indsamler efterretninger om brud på ophavsret, og som kan efterforske sager på eget initiativ. (RIAA)

Ransagning uden advokat

Retten skal kunne udstede ransagningskendelser "ex parte" (hvor mistænkte ikke har advokat til stede). (RIAA)

Bred kendelse

Ransagningskendelser behøver ikke at identificere de enkelte genstande som kan beslaglægges. Bare de falder ind i kategorien af ting som kendelsen dækker. (RIAA)

Destruktion

Hvis en genstand indeholder materiale, som bryder ophavsret, skal genstanden kunne destrueres, uden kompensation til ejer. Også selvom ejeren ikke kan gøres ansvarlig for indholdet, eller på anden måde knyttes til lovovertrædelsen. (RIAA)

Optisk disk-certificering

I områder med stor piratproduktion, skal producenter af optiske diske være godkendte og certificerede. (RIAA)

Disk-register

Producenter af optiske diske skal føre register over købere, så de kan spores ved brud på ophavsret/kopiering. (RIAA)

Unikt ID på optiske diske

Disk-brændere skal påføre diske med unikt ID, så kopivarer kan spores tilbage til piraterne. (RIAA)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.