Artikel top billede

Ny standard sætter farten på fildeling op

En ny standard for fildeling gennem P2P-teknologi skal give bedre udnyttelse af netværksressourcer - det giver højere hastigheder.

P2P-teknologi har gjort det muligt let at dele filer med andre over nettet. Alligevel deler teknologien vandene.

Internetudbyderne er ikke glade for den belastning, som P2P lægger på netværket.

Brugerne er derimod glade for en teknologi, som muliggør deling af filer i et omfang, som ellers ikke var muligt.
Og endelig er der software-, musik- og filmproducenter, som gang på gang forsøger at få sat en stopper for piratkopiering gennem P2P-teknologier.

Nu vil den vigtige internet-standardiseringsorganisation Internet Engineering Task Force, IETF, med en standard forsøge at rette op på nogle af de trafikproblemer, som P2P-brugere oplever og forårsager. Det skulle betyde, at hastigheden bliver forøget.

IETF har nedsat en gruppe, som skal arbejde med standarden.

Slut med omveje

IETF er ifølge Nyheder fra Prosa gået i gang med standardiseringsarbejdet med det formål at løse et af de store problemer for fildeling: Trafikken går ikke den mest direkte vej gennem netværket.

Det vil IETF forsøge at rette op på med en mekanisme, der skal anvise en mere direkte vej til indholdet.

Ifølge Nyheder fra Prosa har IETF i forbindelse med arbejdet ikke forholdt sig til henvendelser fra blandt andet musikindustrien om at give muligheder for at afvise anmodninger om illegalt indhold.

Samtidig har IETF også fået henvendelser fra offentlige myndigheder, som gerne vil have at standarden skal rumme mulighed for at overvåge indholdet i P2P-netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere