Artikel top billede

Mozillas masterplan lagt ud på nettet

Mitchell Baker, der er formand for Mozilla Foundation, opfordrer til en debat om Mozillas mål for de kommende år. En mobil-browser er blandt hendes egne bud på, hvad fremtiden skal bringe.

Mozilla, der står bag populære open source-produkter som Firefox og Thunderbird, skal være endnu bedre til at udvikle nye produkter, hvis det står til Mitchell Baker, formand for Mozilla Foundation.

"Hvad kan Mozilla gøre med vores produkter og vores produktudviklings-processer for at rykke internettet imod vores vision om et åben, decentraliseret, deltagelses-præget sted inden for de næste to år," spørger Mitchell Baker på sin blog.

Hun har selv en række bud på det. Blandt andet skal Mozilla rykke ind på den mobile markedsplads ved at udvikle en mobil-browser, der kan konkurrere med Opera Mini og Apples mobile Safari-browser.

"…have et effektivt produkt på mobil-markedet og demonstrere, at "mobilitet" er en del af et sammensmeltet, åbent internet," skriver Mitchell Baker.

Skal være centrum for det åbne internet

Computerworld har tidligere afsløret, at Mozillas udviklingskontor i København spiller en afgørende rolle i udviklingen af Firefox til mobiltelefoner.

Det er dog endnu uvist, hvornår Mozilla vil lancere sin mobile Firefox-browser.

Selvom der er masser af udviklings-aktiviteter igang i Mozilla-regi, stopper Mitchell Bakers ambitioner ikke med den mobile browser.

På bloggen skriver hun blandt andet, at Mozilla skal styrke sin position som en central og førende open source-organisation og udnytte positionen til at sikre forbrugernes data-rettigheder og "…hjælpe folk med at få bedre ejerskab og control over deres data."

Derudover ønsker Mitchell Baker også, at Firefox skal øge sin markedsandel.

Lunken modtagelse

Kommentarerne på Mitchell Bakers blog er overvejende positive, men en del er dog også kritiske over for de flotte ord.

"Hvordan planlægger du at sikre, at ingen andre browsere slår Firefox og bliver nummer to (hvis ikke nummer et)," skriver Tomer Cohen og fortsætter:

"Jeg er ikke bekymret for, at Firefox forsvinder, men jeg begynder at opleve flere og flere, der foretrækker andre browsere frem for Firefox, og vi ved alle, at Webkit (motoren i Safari, red.) har visse fordele i forhold til Gecko (Firefox, red.)."

En anden kommentar fra læseren Percy smider også lidt malurt i bægeret.

"Mens åbenhed og standarder i sig selv er godt, fordi det driver innovation på områder, hvor det har størst betydning for brugerne, er der stadig noget endnu bedre at opnå: "brugervenlig" åbenhed og standarder," lyder kommentaren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere