Artikel top billede

Jakob H. Kraglund, 41 år, er ny koncernchef for Traen Gruppen per 1. oktober.

Traen Gruppen overtager Accenture-direktør

Direktør og partner i konsulenthuset Accenture Jakob Kraglund overtager stillingen som koncernchef i Traen Gruppen efter stifteren Kenn Petersen.

På onsdag skifter Traen Gruppen koncernchef. Stifter Kenn Petersen overlader tøjlerne til sin håndplukkede efterfølger Jakob H. Kraglund, der udover titlen som koncernchef også bliver administrerende direktør for Ementor Danmark, der er et af selskaberne i Gruppen.

"Planen har hele tiden været at indsætte en ekstern koncernchef, efter at vi for et par år siden fik en professionel bestyrelse. Jeg kender Jakob rigtig godt fra vores samarbejde i forbindelse med FESD, som er et af vore kerneområder," siger afgående koncernchef Kenn Petersen, Traen Gruppen.

Var partner og direktør

Jakob Kraglund kommer fra en stilling som partner i den internationale konsulentvirksomhed Accenture, hvor han har været siden 1991. Kraglund har i mange år været en del af topledelsen i Accenture Danmark og Norden og blandt andet været administrerende direktør for Accenture i Danmark gennem fire år.

"Traen Gruppen har været igennem en spændende udvikling i de senere år og er en organisation med et stort potentiale både i Danmark og internationalt. Det ser jeg frem til at være med til at udvikle i tiden fremover," siger Jakob Kraglund.

Den nye topchef kommer til at arbejde i koncernens hovedkvarter i Ballerup og på selskabets øvrige adresser i København, Sverige og England samt i udviklingsafdelingerne i Østeuropa.

Startede i 1988

Koncernchef Kenn Petersen stiftede det første selskab, Traen Informationssystemer, i 1998 og siden fulgte opkøb af ESDH-delen (Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering) af Unisys og Sitecore-specialisten Addition.

Siden fulgte overtagelsen af Ementor Danmark i 2006 (Ementors Microsoft systemudviklingsafdeling) og derefter den svenske teknologiske udviklingsvirksomhed Intelligo i 2007.

Skylder Topnordic millioner

Ementor Danmark har haft et hårdt 2007/08 på grund af en fejlestimering af et enkeltstående projekt, som Traen i sin tid fik med, da selskabet overtog Ementor Danmark.

Projektet blev købt tilbage af Topnordic i juni, fordi selskabet vil passe på de millioner kroner, det har til gode hos Ementor Danmark

"Vi vil gerne passe på de millioner, vi har til gode hos Traen, og derfor tager vi projektet tilbage sammen med de ansatte og den administrerende direktør," sagde Claus Hougesen, koncernchef i Ementor Gruppen, der omfatter blandt andet Topnordic.

En svær beslutning

For afgående koncernchef Kenn Petersen har beslutningen om at overlade ansvaret været planlagt længe:

"Det er naturligvis ikke helt let at give stafetten videre, for hver eneste dag i mange år har mit liv drejet sig om at gøre det bedst mulige for selskaberne. Jeg er meget stolt af det Traen Gruppen har opnået og står for i dag, og jeg er overbevist om, at Jakob H. Kraglund er det helt rette menneske til ansvaret," siger koncernchef Kenn Petersen, Traen Gruppen.

Traen Gruppen består af Addition, Ementor Danmark, Edmware, det svenske Intelligo, Traen Informationssystemer og Traen International. Traen Gruppen har specialiseret sig i rådgivning og it-løsninger rettet mod virksomheder, organisationer, stat og kommune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere