Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ballmer vil ikke vidne i retsag om Vista-kompatibilitet

Microsoft anklages for at have bedraget sine kunder, da de markedsførte en række pc'er som Vista-kompatible. Sagsøgerne vil have CEO Steve Ballmer i retten.

Computerworld News Service: I fredags anmodede Microsoft den amerikanske delstatsdommer Marsha Pechman om at afvise sagsøgernes advokaters anmodning om at få vidneudsagn fra Steve Ballmer.

Sagsøgernes advokater vil have Steve Ballmer på vidneskranken i sagen, der anklager Microsoft for at have ført kunder bag lyset, da virksomheden udråbte daværende pc'er til at være 'Vista-kompatible' i månederne op til lanceringen af det ny styresystem sidst i 2006.

Det eneste, topchef Steve Ballmer vidste om Microsofts 'Windows Vista-kompatibel'-markedsførings-kampagne, var, hvad han var blevet fortalt af underordnede, og ifølge Microsoft bør han ikke blive tvunget til at afgive vidneforklaring i gruppesøgsmålet, der anklager softwaregiganten for at bedrage kunder.

Ifølge en talsmand fra Microsoft er dette træk fra modstandernes advokater blot spil for galleriet.

"Denne unødvendige anmodning om vidneudsagn fra Steve Ballmer er en del af et forsøg på at skabe medieinteresse for emner, der falder uden for den snævre teori, som retten i februar tillod sagsøger at forfølge i dette søgsmål," udtalte talsmand David Bowermaster.

I en erklæring til delstatsdommer Peachman skrev Stephen Rummage, som er advokat hos Davis Wright Tremaine, som repræsenterer Microsoft i denne sag, at han har fortalt sagsøgernes advokater, at Ballmer ikke er til rådighed til at afgive vidneudsagn før fristen 14. november.

"Efter en hurtig gennemgang af hvordan vi forstår loven, fortalte jeg, at hr. Ballmer ikke har nogen unik eller overlegen personlig viden om nogle af de omstridte spørgsmål. Herudover bad jeg dem forklare, hvorfor de mener, at hr. Ballmers vidneudsagn er nødvendig, og anmodede om, at sagsøgerne genovervejer deres anmodning om at indkalde hr. Ballmer som vidne," skrev Rummage til dommeren.

Ballmer: "Jeg har ingen unik viden"
Ballmers egen erklæring, som også blev indgivet fredag, falder i tråd med disse udtalelser.

"Jeg var ikke involveret i nogle af de driftsmæssige beslutninger i 'Windows Vista Capable'-programmet. Jeg var ikke involveret i at formulere nogen markedsføringsstrategi eller nogen offentlige udtalelser angående 'Windows Vista Capable'-programmet."

"Så vidt jeg husker, har jeg ingen unik viden, ej heller var jeg unikt involveret i nogen beslutninger angående 'Windows Vista Capable'-programmet," tilføjede Ballmer.

Det eneste, han vidste om Vista-kombatibilitetsfremstødet, var, hvad han fik fortalt af underordnede, især af Jim Allchin, som er den Windows-udviklingschef, der markedsførte Vista før sin fratrædelse tidligt i 2007, og af Will Poole, som er den tidligere senior vice president, der var ansvarlig for klient-versionen af Windows.

Afhøringer begynder i dag

Steve Ballmer tilstår kun at have haft "korte diskussioner om tekniske krav og tidsmæssig planlægning" for markedsføringen med højtstående ledere hos partnere såsom Intel.

Microsofts Bowermaster afviste at kommentere sent fredag, da han blev spurgt, hvorfor Ballmer ikke var mere involveret i markedsføringskampagnen om Vista-kompatibilitet. Under Vistas lancering i november 2006 anførte Microsoft lanceringen som virksomhedens "største nogensinde af alle Microsofts produktlanceringer."

Sagsøgernes advokater anmodede også om vidneudsagn fra andre nuværende og tidligere Microsoft-ledere, heriblandt Allchin, Poole og Rajesh Srinivasan, som var product manager i Windows-gruppen, da Vista blev lanceret. De indkaldte vidner vil begynde at blive hørt fra i dag mandag.

Lokkemads-kampagne

Retssagen, som startede i 2007, og som fik status som gruppesøgsmål i februar 2008, hævder, at Microsoft førte en svindlende 'lokkemads-kampagne' ved at fremføre at langsommere, billigere pc'er kunne køre Vista, selvom de faktisk kun kunne håndtere Vista Home Basic, som er den billigste og letteste version af styresystemet.

Søgsmålet argumenterer, at Home Basic ikke er repræsentativt for det billede af Vista, der heftigt blev markedsført til forbrugerne.

Sagen er måske bedst kendt for de hundredvis af interne Microsoft-e-mails, der blev offentliggjort tidligere i år, men den kom op til overfladen igen i fredags, da sagsøgerne anmodede Pechman om at tvinge Microsoft til at bruge Windows Update til at gøre brugere opmærksomme på, at de måske kvalificerer som ofre i sagen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere