Artikel top billede

Privacy og bedre adresselinje i Firefox 3.1

Mozilla vil bruge forsinkelsen af Firefox 3.1 til at tilføje en særlig privacy-indstilling og forbedre browserens adresselinje.

Computerworld News Service: For tre uger siden meddelte Mozilla, at man ville udvide tidsplanen for Firefox 3.1 med fire til fem uger for at kunne reagere på den seneste tids ændringer på browser-markedet, blandt andet Googles lancering af browseren Chrome.

Senere fortalte Mozilla, at man formentlig ville bruge tiden til at tilføje en privacy-indstilling og forbedre sin JavaScript-engine TraceMonkey.

Google reklamerede stort for Chromes private browsing-indstilling og hurtige JavaScript-fortolker, da browseren blev lanceret i sidste måned.

I går offentliggjorde Mozilla mødenotater på sin hjemmeside, hvoraf det fremgår, at man har planer om at tilføje privacy-funktionen i Beta 2, der ifølge tidsplanen kommer i november.

Den slags privacy-funktioner, der har fået betegnelsen "porn mode", begrænser eller udelukker helt, at browseren registererer, hvilke hjemmesider den har besøgt.

Det betyder typisk, at cookies ikke bliver gemt, og URL'er og andre beviser på brugerens aktiviteter på nettet bliver slettet fra computeren, når browseren lukkes.

Uden forpligtelser

Både Microsofts Internet Explorer 8, Chrome og Apples Safari indeholder sådan en privacy-funktion.

Firefox 3.1 Beta 2 indeholder også ændringer af den eksisterende funktion 'Clear Private Data', der giver brugeren mulighed for at slette alle spor fra deres browsing; ændringer i adressebaren med tilføjelse af privacy-relateret tagging og tab-søgning; og gendannelse af den plugin-installationsproces, der bruges i Firefox 2.0.

Mozilla arbejder overvejer også flere andre tilføjelser til Firefox 3.1, men har ikke forpligtet sig til noget.

Men Mozilla har gjort det klart, at de sidste øjebliks-ændringer ikke får høj prioritet.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere