Artikel top billede

"Jeg vil vide, hvem det er, der løber med en relativ halv vind," siger direktør Carsten Braunschweig.

Presset Tech Data skærer i IBM-team

I slutningen af oktober fyrede distributøren Tech Data en stribe medarbejdere ifølge Computerworlds oplysninger.

It-distributøren Tech Data har i løbet af de seneste uger sagt farvel til et antal medarbejdere. Blandt de fyrede er der ifølge Computerworlds oplysninger såvel et par fra selskabets IBM-team som en beskæftiget med Lenovo-salg.

Administrerende direktør for Tech Data i Danmark, Carsten Braunschweig, vil ikke kommentere afskedigelserne, med mindre han kan få at vide, hvem der er Computerworlds kilde.

"Jeg vil vide, hvem det er, der løber med en relativ halv vind - om det er en leverandør, en ondsindet kunde eller en medarbejder," siger Braunschweig, der hverken vil af- eller bekræfte, at der har fundet fyringer sted.

"Jeg har tre mand i huset pt., der arbejder med IBM, og Tech Data er IBM's største partner i Norden," siger Carsten Braunschweig.

Den enes død...

En anden af kanalens distributører Actebis er pr. 1. november blevet distributør af IBM's AMD- og Intelbaserede xSeries-servere, som blandt andre Avnet tidligere formidlede.

"På længere sigt forventer jeg, at vi kan have noget der ligner en trecifret millionomsætning på den IBM-aftale," siger Torben Qvist, administrerende direktør, Actebis.

Avnet trækker sig helt ud af hardwaredistribution og har fyret 11 medarbejdere i den anledning. I stedet vil Avnet koncentrere sig om salg af IBM's software.

Overtog Scribona-team

I marts sidste år overtog Tech Data den kriseramte svenske distributør Scribona for 125 millioner kroner sammen med et team, som blandt andet skulle føre IBM- og Lenovo-forretningen videre.

I oktober samme år havde Carsten Braunschweig lagt det første kvartal bag sig som administrerende direktør for Tech Data Danmark, og han sagde dengang til Computerworld.

"Vi skal tjene flere penge, end vi gør i dag," og at det så "ganske fornuftigt ud" med tallene i selskabets andet regnskabskvartal, hvilket altså var det første, han havde ansvaret for som direktør.

Fra minus 17 til 57 millioner

Braunschweig ville dengang ikke uddybe, hvad han mente med "ganske fornuftigt," men set i forhold til året før (2005/06, red.), hvor antallet af medarbejdere blev næsten halveret, egenkapitalen forsvandt, og underskuddet blev øget med 20 millioner kroner til minus 67 millioner kroner, ville enhver form for fremgang kunne karakteriseres som' ganske fornuftig'.

Regnskabsåret 2007/08 blev afsluttet den 31. januar i år. Og det viser en svag tilbagegang i omsætning, et markant forbedret, men stadig negativt resultat og en egenkapital, som er gået fra minus 17 millioner kroner til minus 57 millioner.

Også regnskabet ville Computerworld gerne have haft en kommentar til fra direktør Carsten Braunschweig, som har valgt ikke at reagere på hverken telefoniske eller e-mail-baserede henvendelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere