Artikel top billede

Dicentia konkurs - Sony interesseret i at overtage

Cd- og dvd-producenten Dicentia har begæret sig selv konkurs. Sony er interesseret i at overtage en del af selskabet.

Dags dato har cd- og dvd-producenten Dicentia indgivet egen konkursbegæring til Sø- og Handelsretten i København.

"På grund af tabte retssager i Tyskland har vi siden sidste år stået med 100 mand på en fabrik i Tyskland uden at kunne lave noget," fortæller Jesper Schertiger, administrerende direktør, Dicentia, til Computerworld.

På grund af forskellige "fejlinvesteringer" i Europa, tabte retssager og et fogedforbud mod produktion på den tyske fabrik har Dicentia været presset så hårdt likviditetsmæssigt, at det er endt med konkurs.

"Den tyske fabrik gik i betalingsstandsning i november sammen med fabrikken i København, men likviditetsdrænet har været så stort, at vi ikke har kunnet nå at rette moderselskabet op," siger Jesper Schertiger.

Sony interesseret

Samtidig har Sony DADC vist interesse i at overtage de dele af Dicentia, der er holdt uden for konkursen. Det drejser sig især om Dicentias serviceplatform End to End Digital Service Provider.

"Konkursen omfatter kun bygninger og maskiner i det børsnoterede holdingselskab, mens de kommercielle og operationelle aktiviteter med salg og kundekontakt stadig er aktive, og dem er Sony interesset i at købe," fortæller direktøren.

Sony DADC er i gang med en due diligence gennemgang af aktiverne i Dicentia og forventer at overtage 100 mand og aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige.

Schertiger forventer, at handlen med den japanske elektronikgigant i løbet af seks uger er på plads.

Jesper Schertiger vil ikke sige det mindste om, hvordan handlen med Sony DADC er skruet sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere