Artikel top billede

"Europa sakker bagud på flere punkter," siger Joeri Van Bogaert, præsident for den europæiske fiberlobby Fiber to the Home. Det skal en ny EU-plan rette op på.

Fiberkapløb skal vindes med feber-redning

EU-Kommissionen barsler med en stor redningsplan, der skal udbrede fiberbredbånd. Europa er nemlig sakket bagud, mener fiberpræsident.

Når EU-Komissionen i disse dage er samlet for at tage stilling til en storstilet økonomisk redningsplan, sker det med fiberbredbånd i en af hovedrollerne.

I 10-punktsplanen, der skal få den europæiske økonomi på fode igen, fremgår det nemlig, at det er kommissionens mål, at alle EU-lande i 2010 har adgang til højhastighedsinternet.

Og gerne fiber, slår kommissionen fast.

Præsident for den europæiske fiberlobby Fiber to the Home, Joery van Bogaert, mener, det er på høje tid, EU sætter fokus på netop udbredelsen af fiber.

Hvis EU skal hente USA i fiberkapløbet, skal der en feberredning til.

Europa er bagefter

"Europa sakker bagud på flere punkter. I forhold til USA, hvor man har investeret meget i den slags, og i forhold til Asien, hvor de traditionelt har haft stor udbredelse af bredbånd. Befolkningen har været vant til at have bredbånd - og vant til at forlange meget af det," siger han.

Ifølge Joery van Bogaert er der dog en naturlig- men ironisk - forklaring på EU-landenes teknologiske efterslæb.

Europa har haft for gode kobberledninger.

"Vi har haft en fordel i Europa, der nu er blevet til en ulempe: kvaliteten af vores kobbernet. Vi har været i stand til at presse mere ud af vores kobbernet end de har i USA, fordi kobberkvaliteten har været højere i Europa. Det har betydet, at omkostningerne stadig har været acceptable, mens de i USA var nødt til at finde en ny løsning hurtigere," forklarer han.

Mange lande, mange sten på vejen

Joeri van Bogaert er glad for kommissionens udspil, men advarer samtidig om at være for jubeloptimistisk.

Det er en stor opgave at samle samtlige nationer om fiber, mener han.

"I Europa er vi velsignet med 27 lande med 27 forskellige kulturer. Ret interessant i et historisk perspektiv, men det betyder også, at hvis man vil implementere noget, så skal man tilpasse det til lokale forhold," siger han.

"I USA har de én lov for hele landet. I Europa har vi ikke før nu fået en sammenhængende lovgivning på området," siger Joery van Bogart.

Med redningsplanen håber han derfor, at EU omsider vil indhente det forsømte.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Sports Connection ApS

IT Business Developers
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere