Artikel top billede

Yahoo uddeler fyresedler

Yahoo uddeler fyresedler til cirka 1.500 medarbejdere. Det sker efter en tidligere udmelding om, at man ville afskedige mindst 10 procent af staben inden årets udgang.

Computerworld News Service: Ved at sige mindst 10 procent låste man sig ikke fast på et specifikt antal fyringer, men Yahoo bekræfter, at 10 procent af virksomhedens cirka 15.000 medarbejdere bliver bedt om at gå.

"At være bedre til at afstemme omkostninger og omsætning nu og fremover er en vigtig del af Yahoos strategi om at være konkurrencedygtig til trods for finanskrisen og positionere sig til vækst, når økonomien bliver bedre," lyder det i en meddelelse fra Yahoo.

Nedskæringerne er en del af en plan om at reducere omkostningerne med mere end 400 millioner dollars om året.

"Det er en del af en løbende indsats for at fremme en kultur, der er bygget på effektivitet og omkostningsstyring," skriver Yahoo.

Da Yahoos planer om afskedigelser blev offentliggjort i oktober, meddelte virksomheden også, at man vil spare penge ved at omlægge driften til steder, hvor det er billigere at føre forretning, konsolidere sin faste ejendom og øge effektiviteten i sin teknologi-platform.

De påvirkede medarbejdere bliver tilbudt fratrædelsespakker og andre tjenester.

Det er Yahoos anden fyringsrunde i år. I februar blev 1.000 medarbejdere bedt om at gå.

Kunne ikke vende skuden

Yahoo startede 2008 med udsigter til bedre tider efter, at medstifter Jerry Yang overtog rollen som administrerende direktør (CEO) fra Terry Semel i juni 2007.

Jerry Yang lovede at genoprette Yahoos innovationsevne og booste økonomien, men til trods for en række ambitiøse forretningsmæssige og teknologiske projekter har han ikke kunne leve op til sine løfter.

I sidste måned meddelte Jerry Yang, at han fratræder sin stilling som CEO, så snart der er fundet en afløser. Han fortsætter dog som bestyrelsesmedlem og fastholder sin titel som 'Chief Yahoo'.

Microsoft eller ej?

Året har været præget af Microsofts forsøg på at opkøbe Yahoo, og Jerry Yang har fået skarp kritik fra store aktionærer og finansanalytikere for sin uvilje til at overveje Microsofts tilbud.

I sidste uge opfordrede en af Yahoos store aktionærer, Ivory Investment Management LP, Yahoos bestyrelse til at sælge virksomhedens søge-annonceforretning til Microsoft.

Og i samme uge sagde Microsofts topchef, Steve Ballmer, at han regner med at indgå en aftale med Yahoo før eller siden.

Efter at Microsoft trak sit tilbud om at købe hele Yahoo tilbage i maj, vendte virksomheden tilbage med et tilbud om at overtage Yahoos søgeforretning, men det afviste Yahoo også og indgik i stedet en mindre omfattende søgeannonce-aftale med Google.

Men den aftale kollapsede efter, at det blev klart, at den amerikanske regering havde tænkt sig at stille sig i vejen med antitrust-anklager.

Forsøger sig med social computing

På teknologifronten har Yahoo begivet sig ud i en række langsigtede og komplicerede projekter med social computing for at kunne konkurrere med rivaler som Facebook, MySpace og Google.

Men Yahoos store vision om at blive det foretrukne valg for web-udviklere og internetbrugere er langt fra nået.

Flere højtstående medarbejdere har søgt væk fra virksomheden i år, og det har sået tvivl om, hvorvidt Yahoo har det, der skal til for at færdiggøre disse projekter til tiden. Fyringsrunder som den nuværende viser hvert fald ingen tegn på det.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere