Systemmoderniseringen i Skat

Juni 2004: Systemmoderniseringen i Skat iværksættes. Fase 1 handler om at modernisere erhvervssystemerne. Forventet pris: cirka 130 millioner kroner. Aflevering af systemer fra midten af 2007 til midten af 2008.

September 2005: Skatteministeriet må for første gang gå til Folketinget efter flere penge. 33 millioner kroner mere til Fase 1.

April 2006: Skat må bede om ekstra 90 millioner til Fase 1, der forventes at koste 231 millioner kroner. Samtidig er Folketingets finansudvalg så bekymret over de stigende udgifter, at skatteministeren pålægges at orientere udvalget om udviklingen hvert kvartal.

Juni 2006: Folketingets finansudvalg giver grønt lys til at begynde Fase 2 af systemmoderniseringen, der rummer det digitale motorregister, en skattekonto for virksomheder og et fælles inddrivelsessystem.

Forventet pris: 369 millioner kroner.
Forventet deadline: Motorregisteret 1. januar 2008, skattekontoen midt i 2008 og endelig inddrivelsessystemet i begyndelsen af 2009.

November 2006: Prisen på Fase 2 bliver hævet til 394 millioner kroner. IBM Danmark er valgt som leverandør, og tidsplanen fastlægges til, at motorregisteret står klar i august 2008, skattekontoen oktober 2008, og endelig er inddrivelsessystemet ikke udbudt.

April 2007: Fase 1 meldes et halvt år forsinket. Prisen sniger sig op på 243 millioner kroner.

September 2007: Fase 2 er steget otte millioner i pris til 403 millioner. Yderligere forsinkelser i begge faser.

Januar 2008: Skat overtager registreringen af motorkøretøjer fra politiet. Det nye digitale motorregister er dog ikke færdigt. Forsinkelser i Fase 2 betyder, at systemerne først forventes klar i november 2008.

Maj 2008: Skat forlanger bod fra CSC for forsinkelser i Fase 1 af moderniseringen.

Juni 2008: Kvartalsrapporten fra Skat viser, at der er behov for 23 millioner yderligere til Fase 1. Forventet samlet pris 254 millioner kroner. Samtidig beder Skatteministeriet om 141 millioner kroner til Fase 2, som når en pris på 535 millioner kroner.

Oktober 2008: Fase 2 bliver ifølge kvartalsrapporten 14 millioner kroner dyrere: Forventet samlet pris: 550 millioner kroner.

December 2008: Skat vælger det meget drastiske skridt at fyre en af leverandørerne på projektet. IBM, som har arbejdet med Fase 2 af systemmoderniseringen, fyres, efter Skat har mistet tilliden til leverandøren. IBM har vurderet, at Fase 2 ikke kan afleveres før 2010.

Status

Forventet samlet pris: 804 millioner kroner.
Oprindeligt estimat: 499 millioner kroner
Overskridelse: 61 procent
Samlet forsinkelse: Ukendt (Minimum to år)
Projektets forventede varighed: Ukendt (minimum seks år)




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere