Fem gode råd til at fjerne din online-identitet

Tilbage til artiklen Sådan fjerner du din fortid fra nettet

Hvis du vil væk fra nettets søgelys, eller bare ønsker at få fjernet alle personhenførbare oplysninger, er der flere værktøjer, som du kan prøve kræfter med.

Inden du går i gang med at slette sarte oplysninger om dig, bliver du dog nødt til at finde ud af, hvad nettet rummer af informationer om din person via en søgning på dit navn og andre oplysninger, der peger til dig på de kendte søgemaskiner.

Lav derefter en liste over alle de sider, der har informationer om dit navn, brugernavn, mailadresse og andre oplysninger, som du ønsker at slette eller sende helt ud i de sorteste huller i cyberspace.

Nu er du klar til at gå i krig med fortiden på nettet:

1. Slet alt
Først og fremmest skal du slette alle de oplysninger, som du har direkte adgang til. Også selv om det kan være svært at huske alle de services, salgsannoncer, blogs, datingtjenester og sociale netværk, som du har været en del af gennem tiderne.

Her kan din Facebook-profil måske være en af de sværeste forhindringer, men du kan sagtens slette din Facebook-profil med hjælp fra en Facebook-gruppe.

2. Forsvind fra søgemaskinerne
Hvis du har din egen hjemmeside eller blog, kan du gå i flyverskjul fra søgemaskinerne ved ændre hjemmesidens robots.txt-filer. For at gemme sitet for Google-roboterne skal du i robots.txt-filen skrive:

User-agent: *
Disallow: /

Hvis du ikke selv sidder som webmaster, kan du eventuelt bede den ansvarlige for et website om at slette alle robots-txt-filer, der peger til de undersider, hvor dine ord eller billeder pryder websitet.

3. Send en mail til webmasteren
Generelt er webmastere et folkefærd, der er gode at maile direkte til, hvis du vil fjernes fra en blog eller anden hjemmeside.

De er i de fleste tilfælde mennesker med forståelse for, at en gammel historie om dig måske ikke er det heldigste indlsag i en søgemaskine.

Hvis du ikke kan finde webmasterens mail-adresse på en hjemmeside, har du mulighed for at søge efter den ansvarliges telefonnummer og adresse på DK Hostmasters hjemmeside. Du skal blot skrive web-adressen i feltet og tryk "søg".

4. Brug altid kaldenavn
Mange er i internettets barndom kommet til at benytte deres rigtige navne på diskussionsfora og andre offentlige steder.

Den slags er absolut ikke anbefalelsesværdigt, hvis du en dag ønsker at forsvinde fra nettets overflade.

Derfor bør du altid bruge et kaldenavn med en medfølgende e-mailadresse på alle de websteder, hvor dine oplysninger, meninger og værdier ligger offentligt tilgængelige. Hvis du vil sløre din online-tilstedeværelse yderligere, bør du overveje at skifte kaldenavn fra sted til sted.

5. Overdøv den negative omtale
Hvis det er umuligt at få fjernet de mest pinlige historier og irriterende referencer, kan du prøve at overdøve dem, så de synker nedad på søgemaskinernes resultat-sider.

Det kræver, at en række blogs og hjemmesider linker til positive historier om dig. Det kan være dine egne sider - helst hostet på forskellige IP-adresser - eller andres sider, hvor du for eksempel kan bruge deres debatfora til at linke til de positive historier.

Det virkede for Stein Bagger - så mon ikke det også virker for dig.

Inspiration til de fem gode råd er hentet hos Smashgods.com

Tilbage til artiklen Sådan fjerner du din fortid fra nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.