Artikel top billede

Fem gode råd til at fjerne din online-identitet

Tilbage til artiklen Sådan fjerner du din fortid fra nettet

Hvis du vil væk fra nettets søgelys, eller bare ønsker at få fjernet alle personhenførbare oplysninger, er der flere værktøjer, som du kan prøve kræfter med.

Inden du går i gang med at slette sarte oplysninger om dig, bliver du dog nødt til at finde ud af, hvad nettet rummer af informationer om din person via en søgning på dit navn og andre oplysninger, der peger til dig på de kendte søgemaskiner.

Lav derefter en liste over alle de sider, der har informationer om dit navn, brugernavn, mailadresse og andre oplysninger, som du ønsker at slette eller sende helt ud i de sorteste huller i cyberspace.

Nu er du klar til at gå i krig med fortiden på nettet:

1. Slet alt

Først og fremmest skal du slette alle de oplysninger, som du har direkte adgang til. Også selv om det kan være svært at huske alle de services, salgsannoncer, blogs, datingtjenester og sociale netværk, som du har været en del af gennem tiderne.

Her kan din Facebook-profil måske være en af de sværeste forhindringer, men du kan sagtens slette din Facebook-profil med hjælp fra en Facebook-gruppe.

2. Forsvind fra søgemaskinerne

Hvis du har din egen hjemmeside eller blog, kan du gå i flyverskjul fra søgemaskinerne ved ændre hjemmesidens robots.txt-filer. For at gemme sitet for Google-roboterne skal du i robots.txt-filen skrive:

User-agent: *
Disallow: /

Hvis du ikke selv sidder som webmaster, kan du eventuelt bede den ansvarlige for et website om at slette alle robots-txt-filer, der peger til de undersider, hvor dine ord eller billeder pryder websitet.

3. Send en mail til webmasteren

Generelt er webmastere et folkefærd, der er gode at maile direkte til, hvis du vil fjernes fra en blog eller anden hjemmeside.

De er i de fleste tilfælde mennesker med forståelse for, at en gammel historie om dig måske ikke er det heldigste indlsag i en søgemaskine.

Hvis du ikke kan finde webmasterens mail-adresse på en hjemmeside, har du mulighed for at søge efter den ansvarliges telefonnummer og adresse på DK Hostmasters hjemmeside. Du skal blot skrive web-adressen i feltet og tryk "søg".

4. Brug altid kaldenavn

Mange er i internettets barndom kommet til at benytte deres rigtige navne på diskussionsfora og andre offentlige steder.

Den slags er absolut ikke anbefalelsesværdigt, hvis du en dag ønsker at forsvinde fra nettets overflade.

Derfor bør du altid bruge et kaldenavn med en medfølgende e-mailadresse på alle de websteder, hvor dine oplysninger, meninger og værdier ligger offentligt tilgængelige. Hvis du vil sløre din online-tilstedeværelse yderligere, bør du overveje at skifte kaldenavn fra sted til sted.

5. Overdøv den negative omtale

Hvis det er umuligt at få fjernet de mest pinlige historier og irriterende referencer, kan du prøve at overdøve dem, så de synker nedad på søgemaskinernes resultat-sider.

Det kræver, at en række blogs og hjemmesider linker til positive historier om dig. Det kan være dine egne sider - helst hostet på forskellige IP-adresser - eller andres sider, hvor du for eksempel kan bruge deres debatfora til at linke til de positive historier.

Det virkede for Stein Bagger - så mon ikke det også virker for dig.

Inspiration til de fem gode råd er hentet hos Smashgods.com

Tilbage til artiklen Sådan fjerner du din fortid fra nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.