Artikel top billede

Toshiba køber Fujitsus harddiskforretning

Købet af Fujitsus harddiskforretning gør Toshiba i stand til at udbygge sin egen solid state-diskforretning.

Computerworld News Service: Toshiba og Fujitsu har underskrevet en foreløbig aftale om, at Toshiba opkøber Fujitsus underskudsgivende harddiskforretning. Handelen forventes at fuldføres i løbet af årets andet kvartal, men der er ikke blevet afsløret nogen pris.

Som et første skridt mod overtagelsen planlægger Fujitsu at samle hele sin harddiskdrift i et enkelt selskab, hvis aktier Toshiba derefter vil købe 80 procent af. Fujitsu vil beholde de resterende 20 procent i en ikke nærmere angivet periode, hvorefter selskabet helt vil overgå til Toshiba, skriver de to virksomheder i en fælles pressemeddelelse.

Toshiba har allerede sin egen harddiskforretning, den er dog ikke fokuseret på samme område som Fujitsus. Toshibas harddiske er målrettet bærbare, mobile enheder, forbrugerelektronik og til biludstyr, mens Fujitsu med sine produkter primært sigter efter store virksomheder. Her har Fujitsu ifølge IDC cirka 25 procent af markedet.

Toshiba har til hensigt gennem dette opkøb at gå ind i markedet for servere og storage.

Voldsom vækst

Handlen vil også gøre Toshiba i stand til at opbygge sin solid state-diskforrretning.

Solid state-diske (SSD) er drev, der lagrer data i flashhukommelse i stedet for på roterende magnetiske diske. Toshiba er førende producent af flashhukommelse. Disse drev har adskillige fordele i forhold til almindelige harddiske, selvom de er dyrere, hvilket indtil videre har begrænset deres udbredelse.

Der blev solgt omkring 10,1 millioner SSD'er sidste år ifølge et overslag fra IDC, og markedet er vurderet til at vokse voldsomt i løbet af de kommende år, idet ydelsen bliver bedre, og diskene bliver billigere.

IDC forventer at SSD-salget vil ligge på 89,3 millioner enheder i 2012.

Handlen er inklusiv både Fujitsus hardiskdesign, -udvikling, -fremstilling, -salg og andre relaterede funktioner udført af virksomheden på nær dens produktion af harddisklæsehoveder og dens medieforretning. Fujitsu vil sælge sin harddisk-medieforretning til japanske Showa Denko og planlægger at nedlægge sin produktion af læsehoveder.

Fujitsus harddiskforretning har været i krise i flere måneder og på et tidspunkt rapporterede lokale medier, at Western Digital var tæt på at opkøbe forretningen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere