Artikel top billede

It-konsulenter: Det er chefens skyld

It-konsulenter skifter sjældent job, og når de gør, så er det ofte på grund af et dårligt forhold til chefen.

Hvis chefen er et dumt svin, kan det få firmaets konsulenter til at sige op. Men ellers er it-konsulenter et trofast folkefærd, og det gælder såvel i Norden som i resten af Europa.

Det er konklusionen på en undersøgelse gennemført af det internationale konsulenthus Avanade, som nyhedstjeneste digi.no omtaler.

Nordiske it-konsulenter arbejder i gennemsnit 5,3 år hos hver arbejdsgiver, hvilket er et forholdsvist højt tal, men alligevel betydeligt mindre end de italienske konsulenter, der i gennemsnit bliver 7,4 år hos hver arbejdsgiver. Det europæiske gennemsnit ligger på 5,8 år.

Et konsulenthovedtjek

Den europæiske undersøgelse er gennemført af Coleman Parkes på vegne af Avanade. Undersøgelsen omfatter 825 it-konsulenter i Europa og USA.

Avanade, som arbejder på Microsofts platform, bestilte undersøgelsen for bedre at forstå, hvorfor de skrappe hoveder bliver konsulenter, og hvad der får dem til loyalt at blive i lang tid hos den enkelte arbejdsgiver.

Et godt forhold til chefen, et rart socialt miljø og mulighed for efteruddannelse er noget af det, der kan få en konsulent til at blive hvor han m/k er.

"Avanade er konstant på jagt efter de bedste talenter i branchen, som kan hjælpe vores kunder med at nå deres resultater på Microsoft-platformen. Undersøgelsen hjælper os til at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere," siger Petter I. Jenssen fra Avanade til digi.no.

Uger og måneder samme sted

Mange opgaver kræver, at konsulenten tilbringer uger eller måneder hos en kunde, og derfor bliver det meget vigtigt at have et godt socialt forhold til de andre medarbejdere i virksomheden.

Ifølge undersøgelsen er de væsentligste årsager til at vælge en karriere som it-konsulent:

1. Ansvar 3,9
2. Mulighed for varierede projekter 3,9
3. Arbejde med nyeste teknologier 3,8
4. Mulighed for efteruddannelse 3,6
5. Arbejde med teknologisk udvikling 3,6
6. Mulighed for at rejse - ofte udenlands 2,5
(Bedste score er 5).

Årsager til at it-konsulenter forlader jobbet:

1. Dårligt forhold til chefen 4.0
2. Mangel på karrieremuligheder 3.9
3. Dårlig holdfølelse 3.8
4. Ønske om mere teknologisk ekspertise 3.7
5. Ændringer i familieforhold 3.7
6. Mulighed for at tjene flere penge i et andet job 3.7
(Bedste score er 5).

Kilde: Avanade, digi.no




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere