Artikel top billede

Hos firmaet Ciber Danmark har administrerende direktør Lars Klausen måttet sige farvel til fem konsulenter som følge af mere dystre udsigter i 2009. Grafik: Steve Woods, sxc.hu (Foto: Steve Woods)

Ciber Danmark fyrer for at imødegå hårdt 2009

Den danske afdeling af det internationale it-udviklings- og konsulenthus Ciber afskediger fem konsulenter. Det skal give manøvremuligheder i et presset marked, lyder det fra direktøren.

Den administrerende direktør i Ciber Danmark, Lars Klausen, melder om et godt 2008-regnskab efter flere år med underskud. Men alligevel sagde virksomheden farvel til fem medarbejdere i sidste uge.

"Vi har nedjusteret vores forventninger til 2009, når det drejer om omsætning, idet vi er i et svært første halvår. I hvert fald sværere end forventet, og derfor har vi set os nødsaget til at reducere medarbejderstaben med fem konsulenter," siger Lars Klausen.

De endelige regnskabstal for 2008 er endnu ikke offentliggjort, da der mangler en revisorpåtegning, men direktøren melder om mere end 20 procents fremgang i omsætningen. Afskedigelsen af konsulenterne skal ifølge direktøren ses som et forsøg på at bevare noget af det momentum, som firmaet fik i det forgangne år.

"For mig er det her rettidig omhu at gøre det på et tidligt tidspunkt frem for at blive presset til at gøre det på et dårligt tidspunkt. Vi vil gerne have de manøvre-muligheder, som er nødvendige," siger Lars Klausen.

Stigende konkurrence om offentlige kunder

Virksomheden opererer i det private såvel som det offentlige marked. Efterspørgselen efter konsulentydelser i den finansielle sektor er ifølge direktøren faldende. Samtidig er virksomhedens forretning med den offentlige sektor presset.

"I vores projektmarked, som er det offentlige eller halvoffentlige, er der ikke en finansiel krise, men konkurrencen bliver hårdere, fordi der nu er flere om buddet. Der er pludselig flere, som finder det interessant," siger Lars Klausen

Virksomheden har godt 80 ansatte, hvoraf flere kom til forrige år, hvor vækstbarrieren var af en helt anden karakter end i 2009.

"I 2008 var det ressourcemangel, der begrænsede vores vækst, mens vi nu har skiftet strategi til, at efterspørgslen må diktere, hvor meget vi kan vækste," siger Lars Klausen.

Lars Klausen oplyser videre om det endnu ikke offentliggjorde regnskab for 2008, at fremgangen i omsætningen også gav sorte tal på bundlinjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere