Artikel top billede

Konferencen ForretningsSystemer 2009 afvikles i DR Byen, hvor hundreder af gæster trodser krisen for at høre om ERP-, CRM-, HR- og BI-løsninger. (Foto: Illustration: Dissing + Weitling)

ERP-konference trodser krisen

Op mod 600 gæster og udstillere trodser finanskrisen for at høre om ERP, HR og CRM-systemer på konferencen ForretningsSystemer 2009 i DR byen i Ørestaden.

"Krise eller ej, så er det vigtigt, at virksomhederne ikke stopper med at tænke nyt og tage initiativer."

Erhvervsminister Lene Espersen meldte afbud til konferencen ForretningsSystemer 2009, men havde båndet sin tale og lod høre fra sig via en storskærm.

"Jeg er overbevist om, at de virksomheder, der bedst klarer sig gennem krisen, er de, som tænker nyt og innovativt. Jeg ser et stort potentiale for virksomhederne til at ændre forældede forretningsgange og til at foretage kloge og langsigtede investeringer, og regeringen ér klar over, at der skal gang i økonomien," sagde ministeren med henvisning til den aktuelle skattereform.

Og så var den konference skudt i gang.

Størst i kæmpehuset

Ifølge en af arrangørerne, Herbert Nathan, er ForretningsSystemer 2009 det største arrangement, der hidtil er afholdt i Danmarks Radios nye kæmpehus i Ørestaden.

Området er stadig noget af en byggeplads, men inden for i studierne to, tre og fire er der god ro og orden, og et mylder af konferencegæster. En af dem er Marianne Evers, servicedirektør, Region Sjælland. Hun formulerer, hvad der tilsyneladende er en udbredt opfattelse af arrangementet.

"Konferencen en god anledning til at få et overblik over området, og måske blive udfordret i forhold til andre måder at gøre tingene på og alternative løsninger."

ForretningsSystemer 2009 er arrangeret af Herbert Nathan & Co. og organisationen Økonomiforum, mens Erhvervsbladet og Berlingske Business er mediepartnere på konferencen.

"Meningen med konferencen er at skabe et overblik over markedet for forretningssystemer, og vi har 40 af Danmarks og Nordens førende leverandører af systemer inden for ERP, HR, CRM og BI med på udstillingsdelen," siger Nathan.

I sin indledning understregede Nathan, at der ofte er både forretningsmæssige og tekniske grunde til at kigge på en ny it-løsning til virksomheden. Måske er teknologien forældet og forretningsprocesserne ineffektive.

"Ofte er der tale om en millioninvestering, som havner på topledelsens bord, så der skal være gode grunde til investeringen. Men netop nu er leverandørerne sultne og åbne for en god 'deal'. Det kan nemt tage op mod to år fra start til systemet er helt oppe at køre. Så hvis finanskrisen er overstået om to år, så er man toptrimmet og klar, når det hele vender," lyder det fra Herbert Nathan.

Masser af 'add ons'

Ikke alle kommer for at se på hele løsninger. Her er også mange muligheder for mindre investeringer i afdelingen for 'add ons'.

Ulla Bogø, økonomidirektør med ansvar for it hos Berendsen Textil Service, er eksempelvis på konference for at 'ose' og se efter noget inden for workflow.

"Udbuddet er meget koncentreret, og her er noget for enhver smag. Jeg har været rundt og kigge to gange," fortæller Ulla Bogø.

Berendsen Textil Service, der omsætter for 1,2 milliarder kroner på det danske marked og knap otte milliarder kroner i hele koncernen, har faktisk lige skiftet ERP-system til en hollandsk brancheløsning, fortæller Ulla Bogø.

"Egentlig havde vi tænkt os at udvikle vores egen løsning, men det besluttede vi os for ikke at gøre alligevel i samråd med den potentielle leverandør."

Blandt de mere prominente indlægsholdere på konferencen er professor Niels Bjørn-Andersen fra Copenhagen Business School, CBS, og Niels Molzen, it-direktør hos Danisco.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere