Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Per Tejs Knudsen stiftede cBrain i 2003.

CBrain har penge til et år i pengetanken

Softwarehuset cBrain skylder ikke nogen noget og har penge nok til et års omkostninger. Selskabets næste mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner kroner.

Softwarehuset cBrain, der blandt andet leverer løsninger til elektronisk sags- og dokumenthåndtering, præsterede sidste år det hidtil bedste resultat i selskabets historie.

Ledelsen anser resultatet før skat på 5,7 millioner kroner som "meget tilfredsstillende" og noterer sig, at cBrain hermed har gennemført den vækstplan for 2006-2008, som selskabet annoncerede i forbindelse med sin børsnotering i februar 2006.

Omsætningen landede på 28,0 millioner kroner mod 22,8 millioner i 2007, svarende til en omsætningsvækst på 23 procent, mens resultatet før skat på 5,7 millioner svarer til en indtjening før skat (EBT) på 21 procent.

Forrige år var heller ikke noget at klage over med en vækst i omsætningen på mere end 50 procent.

Bibliotek til genbrug

Baggrunden for væksten er blandt andet selskabets bibliotek af softwarekomponenter, som bliver genbrugt på tværs af kunder og markedssegmenter.

Målet for 2008 var en vækst i omsætningen på mellem 20 og 40 procent og i resultat før skat på mellem 5 og 15 procent.

Begge mål blev nået. For omsætningens vedkommende i den lave ende af spektret, mens resultatet før skat med en vækst på 21 procent skød pænt over målet.

På selskabets hjemmeside noteres det, at cBrain ikke har gæld, og at firmaet har en pengetank svarende til cirka et års omkostninger.

Omsætning på 100 millioner

Med den første plan vel gennemført lancerer cBrains ledelse en ny vækstplan for perioden 2009-2011.

Denne gang er målet at nå en omsætning på 100 millioner kroner inden udgangen af 2011.

Planen blev annonceret 18. februar i år.

CBrains væsentligste konkurrenter på medlemsadministration er KMD og TietoEnator, mens cBrain inden for digital forvaltning primært er oppe mod ESDH-leverandører som CSC/ScanJour og Software Innovation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere