Craig Shank fra Microsofts to år gamle interoperabilitetsgruppe mener, at åbne kildekoder kan være godt for forretningen.

Microsoft: Åbenhed er godt for forretningen

Med flere initiativer rettet mod open source og åbne standarder forsøger Microsoft at profilere sig som et selskab med en åben tilgang til it. Åbenheden er snusfornuftig, mener open source-ekspert.

Software-kæmpen Microsoft er ved at skifte ham. Det siger selskabet i hvert fald selv.

Fra at være et firma, der har holdt koderne tæt til kroppen i mange år, er Microsoft i den senere tid langsomt begyndt at spille med mere åbne kort.

Først igangsatte selskabet ECMA-standardiseringen af dokumentstandarden OOXML i 2005. Siden kom det meget omdiskuterede samarbejde med open source-firmaet Novell.

Og for et års tid siden gjorde Microsoft det meget nemmere for udviklere at få adgang til de før så hermetisk lukkede protokoller og API'er til produkter som Windows og Office.

Siden har selskabet søsat et hav af mindre projekter med det formål at sikre interoperabiliteten mellem Microsoft-applikationer og konkurrerende produkter.

Åbenheden skyldes dels, at selskabet har haft EU på nakken i årevis på grund af beskyldninger om, at Microsoft har strikket sine produkter sammen, så de fremstår konkurrenceforvridende.

Kunderne viser vejen
Men Microsoft fremhæver selv en helt anden årsag til, at firmaet har løsnet sit knugende greb om koderne.

"Åbenhed er rigtig godt for forretningen. Vi har hørt, at vores kunder efterspørger muligheden for et mikset miljø i deres datacentre. Kunderne vil have os til at sameksistere med open source, og der derfor ville det være unaturligt for os ikke at gå ind på open source-domænet," siger Craig Shank, der er leder af Microsofts interoperabilitetsgruppe.

"Ingen kunder ønsker at skifte hele deres datacenter ud. Derfor er det vigtigt, at vi kan tilbyde muligheden for at sameksistere via vores dokumentationer," fortsætter han.

Craig Shank understreger dog, at man ikke skal forvente at se masse open source-produkter rulle af samlebåndene på Windows-fabrikken i den nærmeste fremtid.

"Vi oplever ikke den store efterspørgsel på open source-produkter," siger Craig Shank som begrundelse for, at Microsoft ikke åbner hele godteposen og sælger kronjuveler som Office-pakken og styresystemet Windows som open source-produkter.

Kunder uden præferencer
Kunderne har med Microsofts ord drevet selskabet ind på det åbne marked, hvor det ifølge Craig Shank befinder sig godt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.