Craig Shank fra Microsofts to år gamle interoperabilitetsgruppe mener, at åbne kildekoder kan være godt for forretningen.

Microsoft: Åbenhed er godt for forretningen

Med flere initiativer rettet mod open source og åbne standarder forsøger Microsoft at profilere sig som et selskab med en åben tilgang til it. Åbenheden er snusfornuftig, mener open source-ekspert.

Software-kæmpen Microsoft er ved at skifte ham. Det siger selskabet i hvert fald selv.

Fra at være et firma, der har holdt koderne tæt til kroppen i mange år, er Microsoft i den senere tid langsomt begyndt at spille med mere åbne kort.

Først igangsatte selskabet ECMA-standardiseringen af dokumentstandarden OOXML i 2005. Siden kom det meget omdiskuterede samarbejde med open source-firmaet Novell.

Og for et års tid siden gjorde Microsoft det meget nemmere for udviklere at få adgang til de før så hermetisk lukkede protokoller og API'er til produkter som Windows og Office.

Siden har selskabet søsat et hav af mindre projekter med det formål at sikre interoperabiliteten mellem Microsoft-applikationer og konkurrerende produkter.

Åbenheden skyldes dels, at selskabet har haft EU på nakken i årevis på grund af beskyldninger om, at Microsoft har strikket sine produkter sammen, så de fremstår konkurrenceforvridende.

Kunderne viser vejen
Men Microsoft fremhæver selv en helt anden årsag til, at firmaet har løsnet sit knugende greb om koderne.

"Åbenhed er rigtig godt for forretningen. Vi har hørt, at vores kunder efterspørger muligheden for et mikset miljø i deres datacentre. Kunderne vil have os til at sameksistere med open source, og der derfor ville det være unaturligt for os ikke at gå ind på open source-domænet," siger Craig Shank, der er leder af Microsofts interoperabilitetsgruppe.

"Ingen kunder ønsker at skifte hele deres datacenter ud. Derfor er det vigtigt, at vi kan tilbyde muligheden for at sameksistere via vores dokumentationer," fortsætter han.

Craig Shank understreger dog, at man ikke skal forvente at se masse open source-produkter rulle af samlebåndene på Windows-fabrikken i den nærmeste fremtid.

"Vi oplever ikke den store efterspørgsel på open source-produkter," siger Craig Shank som begrundelse for, at Microsoft ikke åbner hele godteposen og sælger kronjuveler som Office-pakken og styresystemet Windows som open source-produkter.

Kunder uden præferencer
Kunderne har med Microsofts ord drevet selskabet ind på det åbne marked, hvor det ifølge Craig Shank befinder sig godt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.