Artikel top billede

Microsoft vil være mere open source-venlig

Softwaregiganten Microsoft ses af mange som fjendtlig over for open source. Selskabet mener selv at være det modsatte. Her er en række af virksomhedens selv-erklærede indsater på open source-fronten.

Computerworld News Service: Microsoft fortsætter at argumentere for at være venlig stemt over for open source og angiver i den forbindelse en række indsatser fra virksomhedens side inden for alt fra Linux til virtualisering og de såkaldte "rige" internet-applikationer med multimediekapacitet.

Traditionelt er Microsoft dog blevet set som det kommercielle modstykke til open source-bevægelsen.

Men under virksomhedens præsentation i tirsdags ved konferencen ZendCon 2008 i Santa Clara i Californien blev det vedholdende gentaget, hvor åben den selv mener, at den er over for open source.

"Vi prøver at fremme indbyrdes kompatibilitet og integration med open source på Windows-platformen gennem design," sagde Tom Hanrahan, direktør for Microsoft Open Source Technology Center.

Dette center består ifølge Hanrahan af ingeniører fra Linux- og open source-verdenen, som er blevet hyret af Microsoft til at finde ud af, hvordan virksomheden kan samarbejde med open source-miljøet.

Centeret har både et laboratorium, der forsker i, hvordan open source-software kan køre på produkter fra Microsoft, og et, der beskæftiger sig med indbyrdes kompatibilitet mellem Microsoft og Novell.

Arbejder tæt sammen med Novell

Microsoft arbejder ifølge Hanrahan tæt sammen med Novell om identitets-administration og om oversættere mellem OpenOffice og Microsoft Office-kontorapplikationerne.

Microsoft har også assisteret en Novell-støttet indsats for at producere en Linux-implementation af Microsofts "rige" internet-applikationsteknologi Silverlight under navnet Moonlight, fremhævede Hanrahan.

Af andre open source-indsatser fra Microsoft nævnes test af kompatibilitet mellem Windows og open source-fil- og printdelingsteknologien Samba.

Microsoft har også samarbejdet med PHP-miljøet, fremhævede Hanrahan.

Fremtidige projekter, der diskuteres med PHP-udviklermiljøet, kunne indbefatte større database- og applikationsunderstøttelse.

Microsofts forretningsstrategi involverer understøttelse af open source-software på Windows.

Indbyrdes kompatibilitet mellem Windows og open source foretages på produktniveau og ved hjælp af netværksstandarder. Der arbejdes også med data-interoperabilitet.

Sponsor for Apache-miljøet

Yderligere blev også arbejde med open source-miljøet nævnt. Virksomheden blev for nyligt sponsor på platin-niveau for Apache-miljøet og gjorde et C#-plugin til Eclipse tilgængelig, bemærkede Hanrahan.

Microsoft har også gjort diverse protokoller tilgængelige for open source-miljøet, såsom virksomhedens VHD-format til virtualisering.

Enhver kan bruge og dele denne data uden krav om licens, påpegede han.

Microsoft ønsker også at sikre, at Linux har en god ydeevne som gæst på Microsofts Hyper-V virtualiseringsplatform, mener Hanrahan.

Der findes også et MySQL-databaseplugin til udviklingsplatformen Microsoft Visual Studio.

En deltager på konferencen holdt fanen højt for Microsofts engagement i open source.

"Jeg håber, at Microsoft går mere seriøst ind i open source, så det på den måde bliver lettere for mig at bruge PHP i det virksomhedsmiljø, som vi allerede bruger," udtalte Michael Kierstad, som er databaseadministrator i logistikfirmaet Panalpina.

Virksomheden bruger PHP på Windows med Microsoft SQL Server, fortalte Kierstad.

Hanrahan henviste også til andre udviklinger, såsom tilgængeligheden af et plugin, der kan køre Windows Media-indhold i Firefox samt samarbejde med Java-, PHP- og Ruby-miljøerne om at levere API'er (programmeringsgrænseflader), der giver autencitets-formåen til Microsoft CardSpace.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere