Artikel top billede

Business intelligence-ekspert Brian Troelsen fra IDC kommer med tips til dine BI-projekter. Foto: Mikael Rieck (Foto: Mikael Rieck)

Mini-guide til det vellykkede BI-projekt

Tema: Business intelligence kan give it-chefen grå hår, hvis projektet ikke er nøje planlagt. Analytiker og BI-ekspert Brian Troelsen kommer med gode råd.

It-Akademiet: Selvom den perfekte og helt problemfrie implementering af nye business intelligence-løsninger næppe findes, er der nogle grundlæggende tips, der er gode at have i baghovedet.

Analytiker fra IDC, Brian Troelsen, står bag flere rapporter om brugen af BI-løsninger.

Her fortæller han med fem korte råd, hvad du som it-chef skal være opmærksom på, når du indfører en ny BI-løsning.

1) Opbakning fra toppen

"Når man sætter et BI-projekt i gang er det helt centralt, at man får topledelsen med.

Der kommer altid nogle udfordringer undervejs, og så skal der være nogle til at slå i bordet og få folk til at bakke op om projektet og sørge for, at de leverer input, så man får noget forventningsafklaring. Det kræver indblanding fra topledelsen," lyder det fra Brian Troelsen.

2) Tænk i faser

"Vi ser nogle gange, at de såkaldte Big Bang-projekter går galt, fordi organisationen ændrer sig for hurtigt. Hvis det tager to år at implementere et BI-projekt, så har din omverden også ændret sig, og så kan det mindske værdien af BI-systemet.

En fasetilgang, hvor man løbende kan lave tilpasninger, er bedst," siger han.

3) Den rigtige afvejning

"Hvis der kommer for meget fokus på it-delen af det, hvis it-afdelingen kommer til at styre for meget, så kan det godt være, at du får et godt system, men du mister måske brugerne, fordi de ikke har været taget med på råd.

Hvis du omvendt lægger for meget vægt på brugerne eller forretningen, så risikerer du, at datastrømmen løber uden om it-afdelingen, og så kan du få problemer med afstemninger, compliance og sikkerhed for eksempel," siger Brian Troelsen.

Flere tips til den gode BI-implementering

4) Planlæg BI for the masses

"BI kommer mere og mere ud i organisationerne og ud til ikke-data-kyndige personer, så det er vigtigt at tilrettelægge sin træning og sin BI-brugerflade omkring det.

De nye brugere stiller nogle andre krav og har nogle andre evner, så det handler om at gøre systemerne mere spiselige," siger Brian Troelsen.

5) Vedvarende support

"Det er vigtigt, at man ikke stopper, når systemet er implementeret. Der vil altid være behov for løbende tilpasninger.

Omverdenen ændrer sig, og så skal dit BI-system følge med, hvis du for eksempel opkøber selskaber, får nye forretningsområder og så videre.

Derfor er det vigtigt at have afsat ressourcer til at vedligeholde BI-systemet," lyder det fra Brian Troelsen fra IDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere