TDC trækker på skuldrene af SMS-spam

SMS-spam er ikke et stort problem, hvis man spørger TDC og teleindustriens stærke mand. Konkurrenterne ser derimod noget anderledes på de uopfordrede SMS-beskeder.

Selv om flere tusinde danskere er blevet ramt af SMS-spam i de seneste par dage, har Danmarks største teleselskab TDC ikke umiddelbart tænkt sig at gøre noget for at dæmme op for de irriterende beskeder med intetsigende budskaber.

"Vi ser SMS-spam som et begrænset problem på nuværende tidspunkt, og vi ingen efterspørgsel efter SMS-spamfiltre. Derfor vil vi forholde os roligt på nuværende tidspunkt," lyder beskeden fra TDC-pressemedarbejder Per Christiansen.

Han forklarer, at der er en masse ståhej efter nummeret 30718488 de seneste par uger har huseret i de danske SMS-indbakker, men det måske drejer sig om en enlig svale.

"Man kan sige, at de høje roamingpriser forhindrer, at udenlandske spammere kaster sig over de danske mobiler, som det kendes fra spam-mails. Hvis det drejer sig om et dansk mobilnummer, og der foreligger en politianmeldelse, burde det være relativt nemt at dæmme op for problemet," forklarer Per Christiansen.

Bygger sms-firewall
Hos konkurrenten Sonofon ser man mere alvorligt på spammerierne.

Telenor-datterselskabet derfor gået i gang med at bygge en sms-firewall i sit STP (signal transfer point) - altså i de computere, der modtager indkomne SMS-beskeder til kunder i Sonofons netværk.

SMS-firewall'en indeholder en lang række filtre, så Sonofon helt overordnet kan frafiltrere numre og indhold ved at sætte regler op i firewall'en.

Det kunne blandt andet dreje sig om at udelukke specifikke numre eller specifikt indhold, der er identificeret som spam eller beskeder, der er masseafsendt inden for et ganske kort tidsrum.

"Vi ser SMS-spam som et stigende problem, og vi vil gerne give vores kunder en filter-service som det kendes fra mail-bakken. Hvis det en dag bliver pålagt teleselskaberne at filtrere spam fra, så er vi forhåbentlig klar," lyder det fra Sonofons pressechef Peter Glüssing.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Et af Danmarks største advokathuse har kulegravet Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold op til hans fyring
Et af Danmarks største advokat-firmaer har i efteråret i al hemmelighed gennemgået Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold, som første til hans pludselige fyring fra stillingen som topchef i Waao.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.