Artikel top billede

"Opkøbet er perspektivrigt og spændende, fordi vi har en stor synergi og et stort overlap med Sun," lyder det fra Oracle Danmarks administrerende direktør, Thomas Gregers Honoré. Foto: Steen Brogaard

Oracle Danmark: Sun-opkøb er perspektivrigt

Oracle Danmarks direktør fortæller her om opkøbet af giganten Sun Microsystems. Indtil videre fortsætter de to virksomheden adskilt i Danmark.

"Det har været en hektisk dag i dag."

Sådan lyder det fra den administrerende direktør i Oracle Danmark, Thomas Gregers Honoré.

I dag var nemlig dagen, hvor opkøbsivrige Oracle betalte 7,4 milliarder dollars for giganten Sun Microsystems.

Den danske Oracle-direktør skynder sig dog at slå fast, at opkøbet stadig mangler at blive endeligt godkendt af Suns bestyrelse og aktionærer, ligesom opkøbet er på betingelse af en række offentlige godkendelser.

Med de forbehold glæder Thomas Gregers Honoré sig imidlertid over dagens opkøb.

"Opkøbet er perspektivrigt og spændende, fordi vi har en stor synergi og et stort overlap med Sun. Vi er sammen om mange kunder i Danmark, og der er flere af vores kunder, der har bedt os om at tage en større rolle i branchen, og om at reducere kompleksiteten og levere systemer, der er standardbaserede og lettere og bruge," siger han.

Danske firmaer stadig adskilte

Thomas Gregers Honoré fortæller, at det endnu er for tidligt at kommentere på, hvilken betydning, opkøbet får for de danske afdelinger af henholdsvis Oracle og Sun Microsystems.

"Det kan jeg ikke kommentere på endnu. På nuværende tidspunkt skal det først godkendes, og bagefter går vi i arbejdstøjet. Det er der, hvor vi er nu," siger han.

En sammenlægning af de to danske virksomheders afdeling sker altså ikke lige med det samme.

"Nu er det annonceret, og så sidder vi ellers og venter på, at det blive godkendt, og frem til da vil vi være to separat opererende virksomheder," lyder det fra Thomas Gregers Honoré.

Sun-kunder skal ikke frygte opkøb

Thomas Gregers Honoré forklarer, at Oracle efterhånden har stor erfaring med opkøb, og at Sun-opkøbet ikke er anderledes end de øvrige opkøb, Oracle har foretaget gennem den seneste tid.

"Men når det er sagt, så er det et perspektivrigt køb. Også i Danmark, fordi de to virksomheder har rigtig god synergi," siger han.

"Både Oracles commitment til Java og Solaris og Linux er jo helt i tråd med det her. Vi synes virkelig, der er god synergi mellem vores kunder og partnere, så vi mener, det er perspektivrigt," siger han.

Oracle yder stadig support

Suns kunder skal altså ikke forvente helt nye toner, nu hvor selskabet bliver en del af Oracle.

"Der er ikke nogen tvivl om, at vi er dedikeret til at fastholde Suns udvikling, innovation og support, ligesom vi har gjort med alle de øvrige opkøb, vi har foretaget," siger han.

"Det her er jo ikke den første. Vi opkøbte Peoplesoft, Hyperion, Siebel og senest BEA og en række andre virksomheder, så det er ikke første gang, vi gør det her," siger Thomas Gregers Honoré.

"Fælles for dem er, at vi støtter kunderne og bliver ved med at levere den support, som kunderne er vant til," slår den danske Oracle-direktør fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere