Artikel top billede

Sådan sparer fragtselskab 20 millioner årligt med it

Klima-it: Gør som fragtselskabet TNT, der sparer millioner af kroner på rejsebudgettet.


Flyselskaberne er ved at miste forretningskunderne. De store virksomheder kan ikke længere se fornuften i at sende deres
medarbejdere rundt i verden i flyvemaskiner for at holde møder, når møderne lige så godt kan afvikles virtuelt.

Det er kurervirksomheden TNT et godt eksempel på.

Virksomheden forventer at spare 81 millioner kroner over de næste fire år ved at droppe medarbejderens flyrejser og holde virtuelle møder i stedet for.

TNT forventer at skære 20 procent af rejseaktiviteterne. Det oplyser virksomheden i en rundspørge foretaget blandt videokonference-udbyderen Tandbergs kunder. Den viser, at brugen af videokonferencer har nedsat virksomhedernes samlede behov for at rejse med cirka 30 procent.

"Med den hast, som virksomheder i dag adopterer videokonference som mødeform, tror jeg, at vi om få år vil se, at videokonference er blevet en lige så naturlig del af mødekulturen, som at mødes fysisk, hvilket forhåbentlig vil medføre, en væsentlig reduktion af virksomheders CO2-forbrug til transport," mener Tandbergs danske Country Manager, René Ebsen.

DONG viser vejen

Et andet godt eksempel er danske DONG Energy, der også satser på virtuelle møder frem for fly, tog og bil.

DONG satte sig sidste år for, at spare ét ton CO2 per medarbejder, og i dag er videokonferencer en stor ting i DONG Energy, fortæller DONG-CIO, Michael Moesgaard på OECD's klima-it-konference.

"Vi har afdelinger over hele Danmark og Nordeuropa, og vi er blevet ret vant til at bruge videokonferencer. Vi har en videokonference-installation per 60 medarbejdere, men det er ikke nok, vi skal have flere, og vi arbejder hele tiden på at forbedre kvalitet og funktionalitet, for vores brugere skal anvende det endnu mere, end de gør i dag," siger Michael Moesgaard.

I øjeblikket bygger DONG Energy desuden højkvalitets-telepresence-lokaler i alle virksomhedens hovedafdelinger.

I sparebestræbelserne købte DONG's it-afdeling også 5.000 nye pc'er, og afskaffede blandt andet de små printere til fordel for en række store, og en follow me-løsning, der betyder, at udprintninger, der ikke afhentes, heller ikke bliver printet.

Virtualisering af datacentre var et must, og DONG justerede sine indkøbspolitikker, så en pc i dag skal holde et år længere. Det sparer mellem 20 og 25 procent, forklarer Moesgaard.

Endelig har interne oplysningskampagner vækket bevidstheden blandt medarbejderne om at være mere hensynsfuld overfor miljøet i de daglige gøremål.

"Det er simple ting, som at huske at slukke sin pc, men det betyder noget," siger Michael Moesgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere