Windows 7 sælges uden browser i Europa

Microsoft håber at kunne undgå yderligere problemer med de europæiske konkurrencelove ved at sælge Windows 7 uden Internet Explorer. Det kan give fordele til Google, Mozilla og Opera.

Computerworld News Service: Windows 7 vil blive solgt uden Internet Explorer i Europa. Microsoft håber dermed at komme på markedet hurtigere og undgå de europæiske konkurrencelove.

Torsdag bekræftede Microsoft en Cnet-historie, der citerer fra et memo, som software-giganten udsendte til pc-producenterne tidligere på ugen.

Baggrunden er den klage, web-browser-udvikleren Opera indgav til Europa-Kommissionen sidste år, hvori der argumenteres for, at Microsoft får en uretfærdig konkurrencefordel ved at binde IE sammen med Windows.

Mozilla er gået sammen med Opera om klagen. Ved at sælge Windows 7 uden browseren, kan Microsoft sandsynligvis undgå sanktioner og komplikationer og dermed få programmet hurtigere på gaden.

"Vi er meget interesserede i at lancere Windows 7 til tiden i Europa, så vi må nøje overveje de juridiske realiteter i Europa, som for eksempel risikoen for store bøder," skrev Dave Heiner, som er deputy general counsel hos Microsoft, i et blogindlæg torsdag.

Pc-producenter og -leverandører vil selv kunne tilføje browsere til Windows 7-maskinerne, og Microsoft fortæller, at selskabet planlægger at gøre det nemt for dem.

Selv om virksomheden selv regner med, at de fleste vil købe Windows 7 i forbindelse med en ny computer, så skal der nok også være dem, der køber programmet for at opgradere en gammel maskine.

"De vil blive i stand til at tilføje den browser, de gerne vil have, ved hjælp af cd-distribution, FTP-installation eller på andre måder," fortæller en talsmand fra Microsoft.

Microsoft planlægger desuden at udgive en gratis dvd ved navn 'Windows 7 Internet Pack', der kommer til at indeholde Internet Explorer 8 til Windows 7 og Windows Live Essentials. dvd'en vil blandt andet blive gjort tilgængelig i butikkerne og via FTP, fortæller talsmanden.

Trods det, at Microsoft vil gøre det nemt for pc-producenter og kunder at få fat på Internet Explorer, så vil en Windows-version uden IE nok stadig vise sig som en god åbning for konkurrenterne til at forsøge at få deres egne browsere på computeren i stedet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.