Windows 7 sælges uden browser i Europa

Microsoft håber at kunne undgå yderligere problemer med de europæiske konkurrencelove ved at sælge Windows 7 uden Internet Explorer. Det kan give fordele til Google, Mozilla og Opera.

Computerworld News Service: Windows 7 vil blive solgt uden Internet Explorer i Europa. Microsoft håber dermed at komme på markedet hurtigere og undgå de europæiske konkurrencelove.

Torsdag bekræftede Microsoft en Cnet-historie, der citerer fra et memo, som software-giganten udsendte til pc-producenterne tidligere på ugen.

Baggrunden er den klage, web-browser-udvikleren Opera indgav til Europa-Kommissionen sidste år, hvori der argumenteres for, at Microsoft får en uretfærdig konkurrencefordel ved at binde IE sammen med Windows.

Mozilla er gået sammen med Opera om klagen. Ved at sælge Windows 7 uden browseren, kan Microsoft sandsynligvis undgå sanktioner og komplikationer og dermed få programmet hurtigere på gaden.

"Vi er meget interesserede i at lancere Windows 7 til tiden i Europa, så vi må nøje overveje de juridiske realiteter i Europa, som for eksempel risikoen for store bøder," skrev Dave Heiner, som er deputy general counsel hos Microsoft, i et blogindlæg torsdag.

Pc-producenter og -leverandører vil selv kunne tilføje browsere til Windows 7-maskinerne, og Microsoft fortæller, at selskabet planlægger at gøre det nemt for dem.

Selv om virksomheden selv regner med, at de fleste vil købe Windows 7 i forbindelse med en ny computer, så skal der nok også være dem, der køber programmet for at opgradere en gammel maskine.

"De vil blive i stand til at tilføje den browser, de gerne vil have, ved hjælp af cd-distribution, FTP-installation eller på andre måder," fortæller en talsmand fra Microsoft.

Microsoft planlægger desuden at udgive en gratis dvd ved navn 'Windows 7 Internet Pack', der kommer til at indeholde Internet Explorer 8 til Windows 7 og Windows Live Essentials. dvd'en vil blandt andet blive gjort tilgængelig i butikkerne og via FTP, fortæller talsmanden.

Trods det, at Microsoft vil gøre det nemt for pc-producenter og kunder at få fat på Internet Explorer, så vil en Windows-version uden IE nok stadig vise sig som en god åbning for konkurrenterne til at forsøge at få deres egne browsere på computeren i stedet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Sådan kan moderne virksomheder bruge BI og Excel til bedre forecasting og styrket bundlinje

På dette event får du en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence) uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

07. november 2018 | Læs mere


Premium
Simcorps kerneprodukt skal transformeres til cloud as a service på fire år: "Vi skifter motorerne ud, mens vi flyver"
Oracle Open World, San Francisco: Simcorps kernesystem Simcorp Dimension skal transformeres til et cloudbaseret as a service concept på fire år, men selskabet har endnu ikke valgt en cloud-leverandør. Se selskabets muligheder her.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Advanced Analytics og Machine Learning – en anderledes tilgang til sikkerhed
Alle der i det daglige arbejder med it-sikkerhed, ved at analytics er et vigtigt værktøj i kampen mod cybertrusler. Med hjælp fra Big Data, IoT og 24-timers tilslutning er dataanalytikere på forkant med udviklingen, og ved hele tiden hvad der skal gøres for at holde sikkerheden i top. Der er dog så meget data at Machine Learning bliver en uundværlig brik i dette puslespil, og det går vi i dybden med i dette whitepaper.