Windows 7 sælges uden browser i Europa

Microsoft håber at kunne undgå yderligere problemer med de europæiske konkurrencelove ved at sælge Windows 7 uden Internet Explorer. Det kan give fordele til Google, Mozilla og Opera.

Computerworld News Service: Windows 7 vil blive solgt uden Internet Explorer i Europa. Microsoft håber dermed at komme på markedet hurtigere og undgå de europæiske konkurrencelove.

Torsdag bekræftede Microsoft en Cnet-historie, der citerer fra et memo, som software-giganten udsendte til pc-producenterne tidligere på ugen.

Baggrunden er den klage, web-browser-udvikleren Opera indgav til Europa-Kommissionen sidste år, hvori der argumenteres for, at Microsoft får en uretfærdig konkurrencefordel ved at binde IE sammen med Windows.

Mozilla er gået sammen med Opera om klagen. Ved at sælge Windows 7 uden browseren, kan Microsoft sandsynligvis undgå sanktioner og komplikationer og dermed få programmet hurtigere på gaden.

"Vi er meget interesserede i at lancere Windows 7 til tiden i Europa, så vi må nøje overveje de juridiske realiteter i Europa, som for eksempel risikoen for store bøder," skrev Dave Heiner, som er deputy general counsel hos Microsoft, i et blogindlæg torsdag.

Pc-producenter og -leverandører vil selv kunne tilføje browsere til Windows 7-maskinerne, og Microsoft fortæller, at selskabet planlægger at gøre det nemt for dem.

Selv om virksomheden selv regner med, at de fleste vil købe Windows 7 i forbindelse med en ny computer, så skal der nok også være dem, der køber programmet for at opgradere en gammel maskine.

"De vil blive i stand til at tilføje den browser, de gerne vil have, ved hjælp af cd-distribution, FTP-installation eller på andre måder," fortæller en talsmand fra Microsoft.

Microsoft planlægger desuden at udgive en gratis dvd ved navn 'Windows 7 Internet Pack', der kommer til at indeholde Internet Explorer 8 til Windows 7 og Windows Live Essentials. dvd'en vil blandt andet blive gjort tilgængelig i butikkerne og via FTP, fortæller talsmanden.

Trods det, at Microsoft vil gøre det nemt for pc-producenter og kunder at få fat på Internet Explorer, så vil en Windows-version uden IE nok stadig vise sig som en god åbning for konkurrenterne til at forsøge at få deres egne browsere på computeren i stedet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten
ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.