Artikel top billede

Uffe Overgaard Koch udvikler i dag applikationer til iPhone. Han stiftede efter Motorola-lukningen sit eget firma, Huge Lawn Software.

Udvikler finder ny motivation efter fyring

Uffe Overgaard Koch var en af de 260 ansatte, der blev afskediget hos Motorola i Aalborg, men i dag er han godt tilfreds med tilværelsen som selvstændig.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Den floskel er måske meget rammende i tilfældet Uffe Overgaard Koch, der 19. december sidste år blev fritstillet hos Motorola i Aalborg. Sammen med omkring 260 kolleger måtte han se sig om efter et nyt job.

Uffe Overgaard Koch havde dog allerede en idé om, hvad han ville.

"Jeg besluttede i midten af november at stifte mit eget firma. Det var hurtigt, at jeg fandt ud af, at det var den vej, jeg skulle, når det skulle gå sådan med Motorola," beretter han.

Computerworld kunne 3. november sidste år skrive, at samtlige ansatte i Aalborg stod til at miste jobbet, efter at koncernen iværksætte en spareplan. Der havde dog været små tegn på krisen forinden.

"Det kom glidende. Først blev projekterne mere eller mindre uofficielt sat på hold, og så fik vi at vide, at 'fra på mandag skal vores løstansatte ikke komme mere overhovedet', inden der egentlig var annonceret noget som helst. Det kom så i løbet af november," fortæller Uffe Overgaard Koch i dag.

iPhone blev lykken

Uffe Overgaard Koch stiftede sin egen virksomhed med titlen Huge Lawn Software. Inspirationen til at kaste sig ud i projektet fandt han i iPhone, som han nu udvikler applikationer til.

"Jeg havde købt mig en iPhone i februar sidste år, og så snart man kunne udvikle til den, var jeg begyndt at rode lidt med det derhjemme. Det var simpelthen den bedste mobilplatform, jeg nogensinde havde arbejdet med og også bedre end dem, vi selv havde lavet. Det var jeg simpelthen så fascineret af, at det bare skulle være," siger han.

Samtidig tilføjer han, at han også regnede på forretningsmodellen, inden han tog skridtet ud i projektet. Han er glad for den frihed, som han i dag har fået til at lave sine egne projekter.

"Det var supermotiverende at gå i gang. Jeg havde selv hele projektet, og jeg kan selv gøre hele forskellen. Når jeg lægger mine kræfter i et eller andet eller får en idé, så kan jeg implementere den, og jeg kan nogle gange få den på markedet inden for få dage, hvis det er en lille idé," fortæller han.

Fandt niche i iPhone-applikationer

Fordi Uffe Overgaard Koch udvikler applikationerne til iPhone, kan han hurtigt få dem ud til hele verden igennem Apples App Store, hvor iPhone-brugere over hele verden kan købe programmer til deres mobiltelefoner.

Det er anderledes end i et større firma som Motorola, hvor tidshorisonten havde en helt anden længde.

"I løbet af to til tre uger kan jeg se kundernes feedback og salgstal, og det er en enorm tilfredsstillelse over de her kæmpeprojekter, som ofte ikke blev til noget. Det er ikke specielt for Motorola, men det sker i mange store virksomheder," siger Uffe Overgaard Koch, der netop er vendt hjem fra Apples udviklerkonference i San Francisco.

Netop de skrottede projekter kunne være demotiverende, fordi de ansatte selv følte, at de havde ydet en god indsats, uddyber han.

Ifølge ham har godt 75 procent af kollegerne i Motorolas softwareafdeling job i dag, men ikke alle sammen blev i Aalborg.

"Desværre for Aalborg er mange af dem flyttet andre steder hen. Primært Århus, men også nogle til København. Det er synd for byen og regionen på længere sigt, men det er godt for folkene, at de har fundet noget," siger han.

Uffe Overgaard Koch kom til Motorola i 2006, da selskabet overtog virksomheden TTPCom. Han har i dag arbejdet med applikationer til mobiltelefoner i 10 år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje