Klikker man på linket i den falske mail, lægges en trojaner, der overvåger en række top-sider, på maskinen.

Trojaner i falsk opdatering til Outlook og Express

En mail, der udgiver sig for at være en kritisk opdatering til Microsofts mail-klienter, er falsk, og den gemmer i stedet på en grim overraskelse.

Software-giganten Microsoft udgiver med månedlig punktlighed sikkerhedsopdateringer, der lukker huller i firmaets produkter. Det foregår den anden tirsdag i hver måned.

Lyssky personer udnytter i øjeblikket Microsofts navn og opdateringsrutine til at udsende spam-mails, der indeholder falske oplysninger om sikkerhedsopdateringer til Microsofts mail-klienter.

For to uger siden rapporterede sikkerhedsfirmaet Trend Micro om et phishing-angreb mod brugere af Microsoft Outlook.

Nu oplyser firmaet, at der igen er opdaget spam-udsendelser, der udgiver sig for at være en kritisk opdatering til Microsoft Outlook og Microsoft Express.

"Problemet med opdateringer fra Microsoft og andre store softwareproducenter er, at de rigtige opdateringer hurtigt følges op af falske," siger Kim Lindberg, sikkerhedsekspert i Trend Micro.

"Det er utrolig svært for almindelige brugere at skelne mellem den ægte og falske vare. Vi anbefaler derfor altid, at brugerne foretager deres opdateringer direkte fra Microsofts egen hjemmeside."

Overvåger masser af top-sider
Spam-mailen ligner til forvksling en mail, der godt kunne komme fra Microsoft og de fleste links i meddelelsen er ægte - blandt andet henvisningen til "Kontakt os" og til "Brugervilkår".

Klikker man på det indlejrede link, som angiveligt fører til den kritiske opdatering, bliver man dog ført til en anden destination, der i stedet lægger en trojansk hest på harddisken.

Den trojanske hest indeholder en liste med websider, som den hele tiden overvåger, lyder det fra Trend Micro.

Listen inkluderer blandt andet sider som store banker, Facebook, MySpace og YouTube.

Nå en bruger med en inficeret maskine besøger en af websiderne på listen, begynder den trojanske hest at overvåge tastaturet for at opsnappe følsomme oplysninger som brugernavn, adgangskoder og kreditkortoplysninger.

Informationerne gemmes i en fil, der efterfølgende sendes til bagmændene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.