Klikker man på linket i den falske mail, lægges en trojaner, der overvåger en række top-sider, på maskinen.

Trojaner i falsk opdatering til Outlook og Express

En mail, der udgiver sig for at være en kritisk opdatering til Microsofts mail-klienter, er falsk, og den gemmer i stedet på en grim overraskelse.

Software-giganten Microsoft udgiver med månedlig punktlighed sikkerhedsopdateringer, der lukker huller i firmaets produkter. Det foregår den anden tirsdag i hver måned.

Lyssky personer udnytter i øjeblikket Microsofts navn og opdateringsrutine til at udsende spam-mails, der indeholder falske oplysninger om sikkerhedsopdateringer til Microsofts mail-klienter.

For to uger siden rapporterede sikkerhedsfirmaet Trend Micro om et phishing-angreb mod brugere af Microsoft Outlook.

Nu oplyser firmaet, at der igen er opdaget spam-udsendelser, der udgiver sig for at være en kritisk opdatering til Microsoft Outlook og Microsoft Express.

"Problemet med opdateringer fra Microsoft og andre store softwareproducenter er, at de rigtige opdateringer hurtigt følges op af falske," siger Kim Lindberg, sikkerhedsekspert i Trend Micro.

"Det er utrolig svært for almindelige brugere at skelne mellem den ægte og falske vare. Vi anbefaler derfor altid, at brugerne foretager deres opdateringer direkte fra Microsofts egen hjemmeside."

Overvåger masser af top-sider
Spam-mailen ligner til forvksling en mail, der godt kunne komme fra Microsoft og de fleste links i meddelelsen er ægte - blandt andet henvisningen til "Kontakt os" og til "Brugervilkår".

Klikker man på det indlejrede link, som angiveligt fører til den kritiske opdatering, bliver man dog ført til en anden destination, der i stedet lægger en trojansk hest på harddisken.

Den trojanske hest indeholder en liste med websider, som den hele tiden overvåger, lyder det fra Trend Micro.

Listen inkluderer blandt andet sider som store banker, Facebook, MySpace og YouTube.

Nå en bruger med en inficeret maskine besøger en af websiderne på listen, begynder den trojanske hest at overvåge tastaturet for at opsnappe følsomme oplysninger som brugernavn, adgangskoder og kreditkortoplysninger.

Informationerne gemmes i en fil, der efterfølgende sendes til bagmændene.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.