Artikel top billede

Investorer på vej med kamp-bud på Nortel

En af kriseramte Nortels største kreditorer kæmper med næb og kløer for at undgå, at selskabet bliver solgt i småbidder til blandt andre Nokia Siemens Networks.

Den amerikanske kapitalfond MatlinPatterson Global Advisors overvejer ifølge Financial Times at komme med et samlet bud på den kriseramte canadiske producent af netværks-udstyr, Nortel Networks.

Det sker, efter Nortel i januar søgte ly under den amerikanske konkurs-lovgivnings kapitel 11, hvilket på mange måder en betalingsstandsning, hvor selskabet kan arbejde på at finde en vej væk fra den tilstundende konkurs.

MatlinPatterson Global Advisors, der har specialiseret sig i at opkøbe truede virksomheder, er i forvejen en af Nortels største kreditorer. Det anslås således, at Matlin Patterson har knap 2,2 milliarder kroner ude at svømme i Nortel, hvilket svarer til omkring 10 procent af Nortels samlede gæld.

Kapitalfonden forsøger nu at banke et konsortium sammen af investorer, der sammen kan finansiere en samlet redning af Nortel, skriver Financial Times.

"MatlinPattersen mener, at Nortel kan overleve som et samlet selskab, og at selskabet ikke behøver at blive frasolgt i bidder," lyder det fra en anonym kilde til Financial Times.

Nortel har siden januar arbejdet med en række forskellige rednings-scenarier, der har talt både muligheden for et komplet frasalg samt auktion over stumperne, ligesom forskellige købere har været på banen.

MatlinPattersin har travlt med at få samlet investorerne, i det mægtige Nokia Siemens Networks allerede har indgivet et konkret bud på Nortels forretning for trådløse netværk.

Dette tilbud skal behandles 24. juli, og det regnes for afgørende, at MatlinPatterson er klar med en plan og et bud inden denne dato.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere