Artikel top billede

Bill Gates retter skytset mod Google i nye udtalelser. "Jeg ser det mere som misbrug af begrebet browser end som en reel ændring," siger han om Chrome OS.

Bill Gates angriber Chrome OS: "Hvad er det nye?"

Microsoft-stifter Bill Gates er skeptisk over for Googles nyeste påfund, styresystemet Chrome OS. Der er intet nyt under solen, mener han.

Teknologi-verdenen svømmer i disse dage over med analyser og kommentarer om, hvilken betydning Googles nye styresystem, Chrome OS, kommer til at få for it-branchen - og ikke mindst for Microsofts Windows-styresystem.

Selv tager Microsofts grand old man, stifter Bill Gates, imidlertid situationen helt roligt. Der er nemlig intet nyt i det, Google laver, mener han.

"Der er mange, mange udgaver af Linux-styresystemet på markedet, der alle er pakket ind på forskellige måder," siger han.

"På nogle punkter overrasker det mig, at folk opfører sig som om, der er noget nyt i det. Android kører allerede på netbooks - det har også en browser indbygget," siger Bill Gates i et interview med CNET News.

Bill Gates: 'Browser' er et meningsløst ord
Bill Gates fortæller videre, at han har svært ved at forholde sig yderligere til Google Chrome - og ikke mindst den massive omtale, det nye styresystem har fået.

"Jo mere vage Google er i sine udmeldinger, jo mere interessant bliver det," konstaterer han blot.

Selvom Google altså har været sparsomme med informationerne om det nye operativsystem, står det klart, at det i høj grad skal være net-baseret og agere som én stor browser. Det koncept giver Bill Gates ikke meget for.

"Det viser bare, at ordet browser er blevet helt meningsløst. Hvad er en browser? Hvad er ikke en browser? Når du afspiller en film, er det så en browser eller ej? Når du redigerer tekst, er det så en browser eller ej?," siger han.

"Jeg ser det mere som misbrug af begrebet browser end som en reel ændring," siger Bill Gates om Chrome OS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere