Artikel top billede

Microsoft appellerer dom om patentkrænkelse

Microsoft begærer udsættelse af et forbud og advarer om, at det kan give en "større offentlig forstyrrelse," hvis Office er væk fra markedet i nogle måneder.

Computerworld News Service: Microsoft advarer om "massive forstyrrelser" af salget af Office-pakken til partnere såsom Best Buy, Dell og Hewlett-Packard, hvis retskendelsen, som vil forhindre virksomheden i at sælge Word 2003 og Word 2007 i USA efter 10. oktober, ikke udsættes.

I en hastebegæring indgivet til den amerikanske appelret anmoder Microsoft om, at forbudet, som virksomheden blev pålagt i sidste uge af den amerikanske distriktsdommer Leonard Davis, bliver løftet eller midlertidigt udsat, mens appelsagen behandles.

Dette trin fra Microsoft var forventet, da virksomheden tidligere havde udtalt at ville appellere dommen og det forbud, der er resultatet af en sag fra maj, hvor Microsoft blev dømt for patentkrænkelse.

"Microsoft og dets distributører (hvilket inkluderer detailbutikker som Best Buy og leverandører som HP og Dell) står over for en overhængende risiko for en massiv forstyrrelse i deres salg," argumenterer Microsoft i begæringen.

"Hvis dette lades ske, vil distriktsdomstolens forbud gøre uoprettelig skade på Microsoft ved potentielt at holde virksomhedens centrale produkt ude af markedet i månedsvis," tilføjer Microsofts advokater. "Forbudet vil blokere ikke blot distributionen af Word men af hele Office-pakken, som indeholder Word og andre populære programmer."

Kræver programmer ændret

Sagen om patentkrænkelse, ført af firmaet i4i i 2007, resulterede i en dom på over 1,5 milliarder kroner (290 mio. USD) mod Microsoft og en retskendelse, der forbyder virksomheden at sælge Word 2003 og Word 2007 efter 10. oktober, hvis ikke disse programmer ændres.

Microsoft klager også til appeldomstolen over, at selvom virksomheden har gjort noget for at ændre programmerne, så lægger dette også en urimelig byrde på virksomheden.

"Microsoft bruger allerede enorme menneskelige og økonomiske ressourcer på at gøre sit bedste for at overholde distriktsdomstolens frist på 60 dage," skriver Microsoft i begæringen.

"Selv hvis Microsoft i sidste ende får held med appellen, vil virksomheden aldrig være i stand til at vinde de midler tilbage, som bliver brugt på at redesigne og redistribuere Word, fra det tabte salg i den periode, hvor Word og Office er holdt væk fra markedet, samt fra den formindskede goodwill fra Microsofts mange detail- og branchekunder," skriver virksomheden.

Microsoft maler også et dystert billede for brugerne.

"Selv hvis forbudet ikke påvirker Microsofts eksisterende Office-kunder, vil forbrugere og virksomheder, der har brug for nye kopier af Office og Word, være strandede uden en alternativ softwarepakke."

Microsofts advokater påstår ligeledes, at situationen vil udgøre en "større offentlig forstyrrelse" og vil "påvirke offentligheden på grund af dennes uomtvistelige og enorme afhængighed af disse produkter."

Rettelse burde være nem

Under retssagen sagde Microsoft, at det vil tage virksomheden fem måneder at skabe nye versioner af Word, der udelader den patentkrænkende funktion. i4i modargumenterede, at det kan gøres langt hurtigere med blot en softwareopdatering.

Barry Negrin, som er partner hos Pryor Cashman LLP, og som har praktiseret patent- og varemærke-jura i 17 år, gav i sidste uge sin støtte til i4i med argumentet om, at Microsoft bør være i stand til at klare sig uden om forbudet med en "nem teknisk" rettelse.

"Det eneste Microsoft skal gøre er at slå den specialtilpassede XML-funktion fra, hvilket burde være ret let at gøre, og så bruge et nyt SKU-nummer, så man let kan skelne mellem de to versioner," siger Negrin i et interview.

En jury i Texas tildelte i maj i4i cirka en milliard kroner (200 mio. USD) i skadeserstatning for Microsofts patentkrænkelse. Davis tilføjede endnu 211 millioner kroner (40 mio. USD) i "forøget skadeserstatning" for Microsofts "overlagte krænkelse" og yderligere skadeserstatninger og renter, så det samlet set løber op i over 1,5 milliarder kroner (290,6 mio. USD).

Selvom Microsoft ifølge Negrin har ret til at anmode om en appelsag og en udsættelse af udbetaling af skadeserstatningerne, mens appellen arbejder sig igennem systemet - det sidste tildeles næsten altid - så har virksomheden ikke automatisk ret til at få forbudet udsat.

"Distriktsdommeren har allerede afvist en anmodning om udsættelse af forbudet," bemærkede Negrin i sidste uge.

Microsoft indgav også en separat appel af dommen og er med i4i's overensstemmelse fritaget fra at kautionere, som det ellers ofte kræves for at garantere for, at virksomheden har penge til at betale skadeserstatningen, hvis appelsagen tabes.

At Microsoft blev dømt for "overlagt krænkelse" af i4i-patentet, vil være til ulempe for virksomhedens anmodning om udsættelse af forbudet, påpeger Negrin.

I et sammendrag på 65 sider konkluderer dommer Davis, at Microsoft kendte til i4i's patent helt tilbage i 2001, men alligevel satte sig for at gøre den canadiske udviklers software "forældet" ved at tilføje en funktion til Word.

Microsoft har også anmodet appeldomstolen om at fremskynde behandlingen af dens begæring. Virksomheden har anmodet domstolen om at beordre i4i til at svare på begæringen senest næste mandag den 24. august og lover selv at svare på svaret fra i4i senest 28. august.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere