Artikel top billede

Microsoft vil tilbyde Vista med Windows 7-udseende

Til oktober vil Vista-brugere blive tilbudt den kontroversielle "Ribbon app"-brugerflade.

Computerworld News Service: Microsoft vil til oktober tilbyde en frivillig opdatering, der gør det muligt at bruge Windows 7's bånd-lignende applikations-brugerflade.

Long Zheng, der er indehaver af den populære blog istartedsomething.com, var først med nyheden.

Microsoft vil give Vista-brugerne muligheden for at installere den nødvendige kode, der skal til for at vise Windows 7's Ribbon-kommandolinje på styresystemets forgænger.

Platformen, der går under navnet "Scenic Ribbon," er en videreudvikling af den Ribbon-lignende "Fluent"-brugerflade, der blev skabt til Office 2007 for to år siden.

Begge består af et bredt, bånd-lignende display i toppen af vinduet, der erstatter de traditionelle drop-down menuer, små ikoner og værktøjslinjer, der ellers har kendetegnet Windows applikationernes "look-and-feel" i årevis. Office 2007 mødte modstand fra en del brugere, netop på grund af "Ribbon"-kommandolinjen, men kritikken er sidenhen mestendels forstummet.

For nylig har kritikerne dog kastet sig over OpenOffices planer om at re-designe brugerfladen til den open source-baserede produktivitets-suite. Organisationen har således fået skyld for at kopiere Office 2007's Ribbon.

"Offices Ribbon er elendigt. Lad være med at kopiere det," var der en bruger, der skrev i en kommentar til et indlæg på Sun Microsystems' blog. Sun bidrager med ingeniør-arbejde og udviklere til OpenOffice.org.

Tydeligst i Paint

Tidligere i år sagde Microsoft, at Ribbon-brugerfladen ville blive brugt både af Microsoft og af tredjeparts-udviklere til at adskille de nye Windows 7-applikationer fra de ældre versioner til for eksempel XP eller Vista.

"Dette er en ting, vi virkelig tror, vil kunne gøre en forskel i de nye applikationer, der bliver skrevet til Windows 7, i forhold til dem i de tidligere versioner af Windows," siger Mike Nash, der er leder af Microsofts' Windows-product management, i et interview med det amerikanske Computerworld sidste januar.

Den plan er åbenbart gået i vasken nu. Fra og med oktober kan applikations-udviklerne regne med, at den nye software med Ribbon inkluderet, også vil kunne bruges i Vista.

"Det er planen, at en interoperabilitets-pakke, der vil gå under navnet Windows 7 Client Platform Update, skal udsendes sammen med Windows 7 til oktober i år," fortalte Microsofts Karl Bridge sidste uge i et forum-indlæg på MSDN (Microsoft Developers Network)-siden.

"Denne opdatering betyder down-level support til Windows Ribbon-platform, der vil blive tilbudt dels gennem Microsofts' Download Center og dels som en "anbefalet opdatering" via Windows Update."

Karl Bridge tilføjede, at opdateringen vil understøtte alle versioner af Vista, og heriblandt også det Home Basic og Starter, som eller kun er blevet solgt i begrænsede oplag på udenlandske markeder.

De applikations-udviklerne, der skaber software med Windows 7's Ribbon-brugerflade, vil enten skulle henvise brugerne til Windows Update eller Microsofts download-side for at hente Client platform-opdateringen, eller få programmet til i stilhed selv at gøre det, sagde han også,

I Windows 7 kan man opleve Ribbon-designet tydeligst i Paint og Wordpad, som er de basale billede- og tekstbehandlings-værktøj, der findes inkluderet i styresystemet.

Brugerne af Windows XP er dog ikke så heldige, eftersom oktober måneds opdatering ikke vil fungere sammen med det otte år gamle styresystem.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere