Artikel top billede

IFPI jubler over salget af digitale musik-downloads

Salget af digitale downloads stiger markant på det danske musikmarked, der samtidig oplever mere end en halvering i omsætningen i forhold til i 2000.

Pladeselskabernes brancheorganisation IFPI har armene i vejret på grund af salget af de digitale downloads. Jublen skyldes, at salget rundede de magiske 100 millioner kroner, til et samlet salg på 104,1 millioner kroner, i 2008.

Det viser IFPI's årsopgørelse Pladebranchen.08.

Dermed holdt IFPI's egen prognose fra januar nogenlunde stik. I starten af året havde brancheforeningen nemlig spået, at de digitale downloads i 2008 ville ende på 107 millioner kroner.

Et totalsalg på 104 millioner kroner er næsten en fordobling i forhold til 2007, da musikdownloads stod for et salg på 54 millioner kroner.

Nye vinde i Danmark

Nu udgør de digitale downloads 18,6 procent af omsætningen af musiksalget, hvilket er en markant fremgang fra 8,8 procent i 2007.

IFPI's marketingchef, Jesper Bay, peger med de faktiske salgstal på, at nye vinde blæser ind over det danske musikmarked. Han fremhæver især TDC's Play-tjeneste som et lokomotiv, der har trukket læsset.

Samtidig venter han, at både andelen og salget af digitale downloads vil stige yderligere i 2009, hvor tallene fra Telias "Fri Musik"-tjeneste og Touchdiva-produktet tæller med i statistikken.

Kunder med international smag

Lidt malurt i bægeret er der dog. Online-salget har betydet et dyk i købet af danske musik, som for første gang i det nye årtusinde må notere et fald i den samlede andel af musiksalget.

"Vi følger udviklingen nøje. Det er en høj prioritet for os at sikre, at den digitale vækst også bliver til fordel for dansk musik og de mindre/danske producenter," lyder det fra IFPI's formand Henrik Daldorph i en pressemeddelelse.

På verdensplan steg omsætningen af den digitale musikforretning med 24,1 procent i 2008.

Musiksalget svinder ind

Mens der er glæde over øget salg af de digitale downloads, kan IFPI næppe være tilfreds med, at det samlede musiksalg stadig bevæger sig nedad.

Den samlede omsætning lå i 2008 på 557 millioner kroner, hvorimod den lå på 616 millioner kroner i 2007, og var helt oppe og toppe på 1,15 milliarder kroner i 2000.

Især salget af CD'er styrtdykker, og det presser priserne på de små runde skiver, der ifølge IFPI nu ligger på 50 procent bagefter udviklingen på det almindelige forbrugerindeks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere