Artikel top billede

Softwarehuset Systematic, der blandt andet sælger udstyr til forsvarets jagerfly, må efter 20 års fremgang nu også se sig ramt af krisen.

Systematic fyrer på grund af krisen

Krisen rammer nu også det århusianske softwarehus Systematic, der må ty til fyringer, fordi kunderne er klemt på budgetterne.

Systematic, der sælger alt fra udstyr til jagerfly over elektroniske patientjournaler til NATO-godkendte kurser inden for elektronisk krigsførelse, har haft en næsten ubrudt fremgang gennem 20 år.

"Nu mærker vi også en snert af krisen," siger Systematics administrerende direktør Michael Holm, der bekræfter, at selskabet netop har afskediget "to-tre medarbejdere."

Direktøren vil ikke præcisere antallet, men han siger, at der er tale om mindre end en procent af selskabets samlede arbejdsstyrke og vil gerne fortælle, hvad der ligger bag.

"Projekter bliver udskudt, og beslutningstagere tøver med at underskrive kontrakter. Hvis der ikke er penge på budgettet, så starter man ikke projekter, selvom behovene er der," siger Michael Holm.

Klemte budgetter

Systematic har mange offentlige kunder, og både Forsvaret og politiet er klemt på budgetterne, og det må Systematic ifølge direktøren "lære at leve med".

Computerworld skrev ellers så sent som i februar, at en "enkelt finanskrise stopper ikke Systematic", men selv på det tidspunkt måtte selskabet erkende, at væksten ikke levede op til forventningerne.

Michael Holm har tidligere sagt til Computerworld, at han forventede, at omsætningen ville vokse med 15-20 procent fra regnskabsåret 2006/07 til 2007/08, men måtte nøjes med 11 procent, hvilket i tal var lig en vækst fra 338 til 375 millioner kroner.

Tjener mindre i år

Der er ifølge direktøren ikke planlagt yderligere fyringer, og han forventer, at Systematic omsætningsmæssigt i regnskabsåret 2008/09 når samme niveau som sidste år.

"Men vi får ikke samme indtjening, det kan vi se nu, og det skyldes, at meget af vores forretning er licensbaseret, og når projekterne skydes, så kommer pengene ikke ind," siger Michael Holm og tilføjer:

"Vi er ramt af krisen lige som alle andre. det er selvfølgelig ærgerligt, men der er bare ikke de penge i omløb, som der var tidligere."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere