Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft bag ny open source-organisation

Microsoft står bag en ny organisation, der skal fremme open source-kulturen. Microsoft betaler regningen.

Computerworld News Service: Der står Microsoft med store fede typer bag den nye organisation Codeplex, der får til opgave at bringe open source-selskaber og propreitære software-selskaber sammen, så de i fællesskab kan samarbejde om open source-projekter.

Microsoft har nemlig taget initiativet til CodePlex, som selskabet ligeledes finansierer.

Ifølge CodePlex' hjemmeside vil CodePlex Foundation "supplere de nuværende open souce-organisationer og sammenslutninger ved at stille et forum til rådighed, hvor en bred gruppe deltagere - både software-selskaber og open source-fællesskaber - kan præsentere best practive og fælles forståelse."

En million dollar

CodePlex har i nogen tid været navnet på det site, hvor Microsoft hoster open source-projekter.

Microsoft har nu overgivet navnet samt en million dollar (godt fem millioner kroner) til den nye organisation.

Organisationen bygger på en non-profit-ide. Til at begynde med sætter Sam Ramji - nuværende chef for Microsofts platform-strategi - sig i spidsen for CodePlex Foundation, som han vil stå i spidsen for i de første 100 dage.

Han forlader samtidig Microsoft.

Han fortæller, at CodePlex Foundations mission er at fremme kommercielle software-selskabers deltagelse i open source-projekter. Vurderingen er, at udviklerne i de kommercielle software i dag ikke bidrager særligt meget til open source-projekterne.

"Der foregår en sammensmeltning mellem ny teknologi og nye forretningsmodeller, og flere og flere software-selskaber er begyndt at udforske, hvordan man kan arbejde med open source-fællesskaberne," siger Sam Ramji.

Ifølge Sam Ramji er Microsoft fortsat fokuseret på open source. Selskabet vil fortsætte med at støtte andre open source-projekter, som eksempelvis Apache, som Microsoft arbejder med for tiden.

Det kommer til at ske med både økonimisk støtte og kode-bidrag.

"Etableringen af CodePlex er kulminationen på det, som mange folk i Microsoft har arbejdet med - altså en open source-strategi. Vi håber, at organisationen vil bringe udviklere af kommerciel software og open source-software tættere sammen," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere