Artikel top billede

CapaSystems bygger PremiTech om til overskud

Da CapaSystems sidste år overtog PremiTech, havde det trængte softwarehus kørt med underskud gennem 10 år. Nu et år senere er minus vendt til plus.

Knapt et år efter at have købt det finansielt trængte softwarehus PremiTech har CapaSystems vendt opkøbets røde tal til overskud.

Den nordiske leverandør af Systems Management-løsninger, CapaSystems, nåede i regnskabsåret 2008/09 en samlet omsætning på 61,8 millioner kroner og et overskud på 7,7 millioner kroner.

Hvis den samlede omsætning, der omfatter opkøbte PremiTech, splittes op, ser regnestykket således ud:

CapaSystems A/S har bidraget med 6,7 millioner til det samlede resultat, mens det amerikanske Capasystems Inc. trak den anden vej med et underskud på cirka en million kroner.

Minus og plus giver plus

Tilkøbte PremiTech leverede på samme måde overskud i Danmark og underskud i USA. PremiTech bidrog samlet set med 1,9 millioner. Her skal det bemærkes, at PremiTech i denne ombæring fik 18 måneder til at vise sin kunnen.

"Årsagen er, at vi har lagt PremiTechs regnskabsår om, så det følger vores fra juli til juni," siger Nicolai Stumpe, administrerende direktør, CapaSystems.

Summa summarum så ender regnestykket med et samlet overskud på 7,7 millioner kroner.

Gladere brugere

Systems Management-løsninger, som Capasystems excellerer i, giver et samlet overblik over, hvad der er installeret på de enkelte arbejdspladser og ifølge direktøren også "gladere brugere og lavere omkostninger".

"Når brugerne har de værktøjer, de skal bruge for at udføre deres arbejde, så bliver de gladere, og hvis maskinerne kører for langsomt, så opdager vi det med vores Performance Guard og kan sætte nogle actions i gang med vores CapaInstaller," lyder det.

Direktøren nævner som en af selskabets ambitioner, at "vi vil globalisere vores softwareløsning," men understreger, at det skal ske med udgangspunkt i de eksisterende ressourcer.

"Vi løber ingen risiko og slår ikke et større brød op, end vi kan bage," forsikrer Nicolai Stumpe.

En del af brødet er flere underskrevne samarbejdsaftaler på det amerikanske marked.

Aftalerne, som "vi forventer os store resultater af i indeværende regnskabsår," giver ifølge direktøren hul igennem til 100.000 til 150.000 brugere fordelt på store amerikanske virksomheder. Hvilke er indtil videre en hemmelighed.

Hmm, konkurrenter?

Konkurrenter har Nicolai Stumpe svært ved at komme i tanke om. Til sidst lyder svaret, at det må være Microsoft med sin System Center-løsning.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er store. Ikke mindst på grund af ekspansionsplanerne og det faktum, at selskabets System Management-løsninger ér betalt, hvilket betyder, at omsætningen for en stor dels vedkommende falder direkte ned på bundlinjen i form af overskud.

I dag beskæftiger CapaSystems i alt 57 medarbejdere placeret på de tre kontorer i henholdsvis Hedehusene, Skanderborg og San Francisco. På kundesiden har CapaSystems godt 320 virksomhedskunder med mere end 420.000 brugere fordelt på 46 lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere