Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

CapaSystems bygger PremiTech om til overskud

Da CapaSystems sidste år overtog PremiTech, havde det trængte softwarehus kørt med underskud gennem 10 år. Nu et år senere er minus vendt til plus.

Knapt et år efter at have købt det finansielt trængte softwarehus PremiTech har CapaSystems vendt opkøbets røde tal til overskud.

Den nordiske leverandør af Systems Management-løsninger, CapaSystems, nåede i regnskabsåret 2008/09 en samlet omsætning på 61,8 millioner kroner og et overskud på 7,7 millioner kroner.

Hvis den samlede omsætning, der omfatter opkøbte PremiTech, splittes op, ser regnestykket således ud:

CapaSystems A/S har bidraget med 6,7 millioner til det samlede resultat, mens det amerikanske Capasystems Inc. trak den anden vej med et underskud på cirka en million kroner.

Minus og plus giver plus
Tilkøbte PremiTech leverede på samme måde overskud i Danmark og underskud i USA. PremiTech bidrog samlet set med 1,9 millioner. Her skal det bemærkes, at PremiTech i denne ombæring fik 18 måneder til at vise sin kunnen.

"Årsagen er, at vi har lagt PremiTechs regnskabsår om, så det følger vores fra juli til juni," siger Nicolai Stumpe, administrerende direktør, CapaSystems.

Summa summarum så ender regnestykket med et samlet overskud på 7,7 millioner kroner.

Gladere brugere
Systems Management-løsninger, som Capasystems excellerer i, giver et samlet overblik over, hvad der er installeret på de enkelte arbejdspladser og ifølge direktøren også "gladere brugere og lavere omkostninger".

"Når brugerne har de værktøjer, de skal bruge for at udføre deres arbejde, så bliver de gladere, og hvis maskinerne kører for langsomt, så opdager vi det med vores Performance Guard og kan sætte nogle actions i gang med vores CapaInstaller," lyder det.

Direktøren nævner som en af selskabets ambitioner, at "vi vil globalisere vores softwareløsning," men understreger, at det skal ske med udgangspunkt i de eksisterende ressourcer.

"Vi løber ingen risiko og slår ikke et større brød op, end vi kan bage," forsikrer Nicolai Stumpe.

En del af brødet er flere underskrevne samarbejdsaftaler på det amerikanske marked.

Aftalerne, som "vi forventer os store resultater af i indeværende regnskabsår," giver ifølge direktøren hul igennem til 100.000 til 150.000 brugere fordelt på store amerikanske virksomheder. Hvilke er indtil videre en hemmelighed.

Hmm, konkurrenter?
Konkurrenter har Nicolai Stumpe svært ved at komme i tanke om. Til sidst lyder svaret, at det må være Microsoft med sin System Center-løsning.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er store. Ikke mindst på grund af ekspansionsplanerne og det faktum, at selskabets System Management-løsninger ér betalt, hvilket betyder, at omsætningen for en stor dels vedkommende falder direkte ned på bundlinjen i form af overskud.

I dag beskæftiger CapaSystems i alt 57 medarbejdere placeret på de tre kontorer i henholdsvis Hedehusene, Skanderborg og San Francisco. På kundesiden har CapaSystems godt 320 virksomhedskunder med mere end 420.000 brugere fordelt på 46 lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?