Artikel top billede

It-investoren Ib Kunøe har solgt softwarehuset Guideix til Columbus IT, som han også ejer en pæn bid af. Foto: Søren Brissing (Foto: Soren Brissing/PR)

Ib Kunøe sælger omstridt Guideix til Columbus IT

Softwarehuset Guideix er efter en turbulent periode domineret af konkurser, rasende kunder og retssager blevet solgt til Columbus IT. I begge selskaber spiller it-investoren Ib Kunøe en væsentlig rolle.

Leverandøren af virksomhedssystemer Guideix, der kom ud af 2008 med et underskud på 5,6 millioner kroner, er blevet solgt til Columbus IT.

"Kunderne er meget fokuserede på, at deres it-leverandør har en vis størrelse og baserer deres forretning på udvikling af industrielle standardløsninger. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu bliver en del af Columbus IT," udtaler administrerende direktør Lillian Jensen, Guideix, i en pressemeddelelse om baggrunden for salget.

Medvirkende til salget er muligvis også, at Guideix i løbet af 10 måneder sidste år tabte egenkapitalen og kom ud af regnskabsåret 2008 med et underskud på 5,6 millioner kroner.

It-investoren Ib Kunøe ejer gennem sit holdingselskab Consolidated Holdings 85 procent af Guideix.

Konkurs og retssager

Guideix blev overtaget af Ib Kunøe i efteråret 2007, hvor selskabet var på randen af en konkurs. En måned senere udnævnte Kunøe Lillian Jensen til posten som administrerende direktør for Guideix.

I foråret 2008 fik en truende retssag med en norsk kunde Ib Kunøe til at flytte samtlige aktiver, medarbejdere og kunder til et nyt selskab, der endte med at bære navnet Guideix videre.

Den manøvre fik en rasende dansk kunde Anders Andersen Rengøring til at udtale, at "Ib Kunøe har moral efter dansk lovgivning, ikke efter hvad vores forældre har opdraget os til."

Kunøe mente på sin side ikke, at Anders Andersen havde "forstået noget som helst" af sagens sammenhæng.

To gange konkurs

Kort tid efter gik først Guideix' norske datterselskab konkurs og snart derefter det danske. Inden da var samtlige aktiver som nævnt flyttet til et nyt selskab.

Guideix bliver en del af Columbus IT, og så snart de praktiske detaljer er på plads, flytter Guideix' medarbejdere ind til Columbus på hovedkontoret i Ballerup. Lillian Jensen fortsætter som afdelingsdirektør i Columbus IT.

Steen Hagengaard, der er administrerende direktør for Columbus IT ser overtagelsen af Guideix som et 'skridt på vej mod målet', som ifølge direktøren er at blive "den foretrukne globale it-leverandør og samarbejdspartner, når det gælder optimering og effektivisering."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere