Artikel top billede

Her er erhvervslivets foretrukne netbook-OS

Erhvervslivet har et godt øje til ét bestemt styresystem, når det handler om brugen af de små livlige netbooks.

Computerworld News Service: Microsoft har et fast greb om markedet for netbooks til de store virksomheder.

En spørgeundersøgelse til 145 it-professionelle viser, at de fleste af erhvervslivets it-afdelinger vælger Windows 7 som styresystem til deres netbooks.

Windows XP kommer på andenpladsen, mens de tre alternativer, Linux, Mac OS X og Google Chrome, hver bliver valgt af 10 procent eller derunder af respondenterne.

Konsulentfirmaet Chadwick Martin Bailey, der udfører tilpassede markedsundersøgelser, har spurgt it-medarbejderne om, hvilket styresystem til netbooks de har besluttet sig for vælge som standardløsning i løbet af de næste 24 måneder.

Respondenterne kunne godt vælge flere end et.

Næsten en tredjedel, 29 procent, svarer, at de planlægger at vælge Windows XP, som Microsoft ompositionerede i 2008 og 2009 i takt med, at salget af netbooks begyndte at stige.

Styresystem uden fremtid

Det betyder, at et styresystem uden fremtid er langt mere eftertragtet end Linux, Mac OS X eller det kommende Chrome OS.

Kun 10 procent af respondenterne svarer, at de vil køre Linux, otte procent vælger Mac OS X og fem procent vælger Chrome som standardløsning.

Lidt over to tredjedele havde en klar holdning mod alle disse tre.

Det bemærkes i rapporten: "Nogle af disse virksomheder (navnlig Google og Apple) er endnu ikke trådt helt ind i markedet, og Googles Chrome er stadig kun i udviklings- og test-fasen."

Men det er noget af en underdrivelse.

Det er meget muligt, at de otte procent ikke er udtryk for andet end lidenskabelige fanboy-ønsker: Der har i månedsvis floreret rygter om en netbook fra Apple på trods af, at det gentagne gange er blevet afvist af virksomheden, at der skulle være planer om en sådan computer.

Den mest populære af dem alle

Hele 38 procent vælger Windows 7.

Som en del af virksomhedens ompositionering sørgede Microsoft for, at udviklingen af Windows 7 skabte et styresystem, der kunne bruges på netbooks.

Kun 21 procent af respondenterne indikerer, at de ikke i fremtiden vil standardisere deres netbooks på ny den Windows-udgivelse.

En væsentlig andel, 41 procent, svarer tvetydigt i dette forhold. Det kan være mere på grund af usikkerhed om netbooks rolle i de store virksomheder end usikkerhed om Windows 7.

I en rapport fra juni, som er baseret på interviews af medlemmer af konsulentfirmaets Enterprise IT Panel, konkluderer Chadwick Martin Bailey, at 20 procent af virksomhederne har udrullet netbooks, men de har tendens til at være begrænsede til en håndfuld udvalgte medarbejdere, der ofte ikke er på kontoret.

Næsten halvdelen af de adspurgte it-medarbejdere svarer i rapporten fra juni, at netbooks bliver brugt af fem procent eller derunder af alle medarbejdere i deres virksomheder.

Hovedattraktionen ved netbooks er ifølge 71 procent af respondenterne fra juni deres lave pris.

68 procent peger på deres størrelse og høje mobilitet.

It-afdelingerne holder sig generelt set til deres eksisterende producenter af bærbare, når de overvejer indkøb af netbooks. Netbook-leverandører tilbyder også længere batterilevetider med større skærme og kraftigere CPU'er.

Og alligevel svarer 29 procent, at de ikke har nogen planer om at udrulle netbooks. Andre 50 procent svarer, at de har "intentioner" om at benytte sig af dem.

De største forhindringer er ifølge den ny rapport en opfattelse af, at der ikke er processorkraft nok til at køre applikationer lokalt samt de små skærme og tastaturer på netbooks.

Den nyeste spørgeundersøgelse bekræfter dataene fra juni, der påviser, at de store virksomheder ser netbooks som taktiske beslutninger - de bliver udrullet til en relativt lille gruppe af meget mobile medarbejdere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere