Artikel top billede

"Vi er glade for at have solgt flere Macs og iPhones end i noget kvartal tidligere," lyder det fra Apple-direktør Steve Jobs.

Apple leverer fantom-resultat

I et år med den værste økonomiske krise i mands minde formåede Apple alligevel at øge årsresultatet med 18 procent og levere det bedste kvartalsregnskab i virksomhedens historie.

Selvom salget af iPods er faldet, kommer Apple alligevel i fjerde kvartal 2009 ud med bedste kvartalsregnskab i virksomhedens historie.

Sent mandag dansk tid kunne Apple afsløre både Q4- og årsresultatet 2009, et regnskab, der allerede på forhånd havde været store forventninger til blandt analytikere.

Steve Jobs og kollegerne fra den californiske by Cupertino skuffede dog ikke. Ikke nok med, at Apple sætter rekord i salget af Mac og iPhone, der er tale om det stærkeste kvartalsregnskab i virksomhedens historie.

Omsætningen i fjerde kvartal lød på 9,87 milliarder dollars, omkring 50 milliarder kroner, mens nettoresultatet lød på 8,5 milliarder kroner. Det er en stigning på 47 procent i kvartals-indtjeningen.

Mac og iPhone redder året

De flotte tal dækker over, at Apple i perioden solgte flere end tre millioner Macs, en stigning på 17 procent i forhold til samme periode året før.

Samtidig blev der solgt flere end 10 millioner iPods, hvilket dog er et fald på otte procent, og 7,4 millioner iPhones, hvilket svarer til en stigning på syv procent i forhold til fjerde kvartal 2008.

"Vi er glade for at have solgt flere Macs og iPhones end i noget kvartal tidligere," lyder det fra Apple-direktør Steve Jobs.

Finansdirektør Peter Oppenheimer forklarer, at resultatet for året samlet set er en stigning på 12 procent i omsætningen i forhold til 2008, mens nettoresultatet er steget med 18 procent. Finansdirektøren forventer yderligere vækst i det næste kvartalsregnskab.

Det stigende salg af iPhones sker, samtidig med, at flere andre mobilproducenter kæmper med røde tal på bundlinjen.

Blandt andet oplevede Nokia et fald i omsætningen i tredje kvartal på 19,8 procent i forhold til året før, så den lød på godt 73 milliarder kroner.

Ikke lutter æblekage

I det forgangne år lancerede Apple flere nye produkter, der har hjulpet til at skabe væksten. Det drejer sig foruden nye versioner af iPod og MacBook om den nye iPhone 3G S og om styresystemet Snow Leopard.

Året har dog ikke kun budt på positive begivenheder. Stifter og direktør Steve Jobs har måttet kæmpe hårdt i forbindelse med den levertransplantation, han gennemgik i april.

I sidste måned gjorde han dog comeback ved et stort Apple-event i San Francisco.

Apple blev stiftet i april 1976 og beskæftiger i dag omkring 35.000 medarbejdere på verdensplan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?