Windows 7-opgradering snurrer i uendeligt reboot

Uendelige reboots er virkeligheden for en stor mængde Microsoft-kunder, der har forsøgt at opdatere Windows Vista til Windows 7. Microsoft er i gang med at undersøge årsagen.

Flere Microsoft-kunder har siden fredag luftet deres vrede og fortvivlelse over uendelige reboots i forbindelse med opgradering fra Windows Vista Home Premium til Windows 7 Home Premium 32-bit.

De mange frustrationer har fået luft på Windows-fabrikkens egen hjemmeside, hvor brugerne forsøger at hjælpe og berolige hinanden.

Blandt andre Windows-brugeren "Bryan" har måttet installere det nye styresystem frem for at nøjes med opgraderingen.

"Det er irriterende, at man skal geninstallere alting, men i det mindste er jeg oppe og køre nu (med Windows 7, red.)... Held og lykke til alle," lyder det fra "Bryan" på Microsoft-forummet.

Andre har været knap så heldige:

"Virkelig ærgerligt. Der var alle løfterne om stabilitet og simplicitet, og nu er der så mange problemer med installationen. Jeg kan ikke få adgang til min laptop, og jeg kan heller ikke skifte tilbage til Vista," lyder det fra "Derrty".

Microsoft kaster aben videre
Microsoft har dog været på banen blandt andet personificeret i supporteren "Kevin", der forsøger at gyde olie på vandene i debatten ved at kalde de uendelige software-opdateringer for "isolerede tilfælde", da flere af blogbrugerne har købt deres opdatering hos den store amerikanske software-e-handler Digital River.

Han tilskynder River Digital-kunderne til at kontakte Digital River, hvis de har købt Windows 7-opdateringen der.

Men frustrationerne på forummet afslører, at der er mange forskellige former for Windows 7-køb. Enkelte kommer oven i købet fra Microsofts egen online-butik.

Microsoft-supporten "Kevin" opfordrer alle brugere til at brænde ISO-filen ved lavest mulige hastighed for ikke at forstyrre installationsdisken. Samtidig fortæller han også brugerne, at de skal køre CRC-kodetjek på ISO-imaget for at se om, der skulle være datafejl i forbindelse med download.

Handicappet PC
Microsoft har også spurgt brugerne, om de kan oplyse mere specifikt om problemerne med opdateringen mellem de to Windows-programmer for at kunne yde den bedst mulige støtte.

Men ikke alle Windows-brugere er lige nemme at få i tale. Enkelte benytter simpelthen bare lejligheden til at rase ud.

"Hvordan kan Windows 7 være så elendigt udviklet, at der overhovedet BEHØVER at være løsninger til installationsproblemer?" lyder det retoriske spørgsmål fra "Chimaera717", som senere modtog en marketing-mail fra Microsoft med overskriften: "Windows: Din PC, helt enkelt."

"Jeg har virkelig lyst til at sende Microsoft en mail med ordlyden: Windows 7: Min PC, helt handicappet," raser "Chimaera717".

I forbindelse med servicepakke 3 til XP var der også problemer med uendelige reboots, der fandt sted på AMD-maskiner og kunne afhjælpes ved at disable intelppm.sys.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.