Windows 7-opgradering snurrer i uendeligt reboot

Uendelige reboots er virkeligheden for en stor mængde Microsoft-kunder, der har forsøgt at opdatere Windows Vista til Windows 7. Microsoft er i gang med at undersøge årsagen.

Flere Microsoft-kunder har siden fredag luftet deres vrede og fortvivlelse over uendelige reboots i forbindelse med opgradering fra Windows Vista Home Premium til Windows 7 Home Premium 32-bit.

De mange frustrationer har fået luft på Windows-fabrikkens egen hjemmeside, hvor brugerne forsøger at hjælpe og berolige hinanden.

Blandt andre Windows-brugeren "Bryan" har måttet installere det nye styresystem frem for at nøjes med opgraderingen.

"Det er irriterende, at man skal geninstallere alting, men i det mindste er jeg oppe og køre nu (med Windows 7, red.)... Held og lykke til alle," lyder det fra "Bryan" på Microsoft-forummet.

Andre har været knap så heldige:

"Virkelig ærgerligt. Der var alle løfterne om stabilitet og simplicitet, og nu er der så mange problemer med installationen. Jeg kan ikke få adgang til min laptop, og jeg kan heller ikke skifte tilbage til Vista," lyder det fra "Derrty".

Microsoft kaster aben videre
Microsoft har dog været på banen blandt andet personificeret i supporteren "Kevin", der forsøger at gyde olie på vandene i debatten ved at kalde de uendelige software-opdateringer for "isolerede tilfælde", da flere af blogbrugerne har købt deres opdatering hos den store amerikanske software-e-handler Digital River.

Han tilskynder River Digital-kunderne til at kontakte Digital River, hvis de har købt Windows 7-opdateringen der.

Men frustrationerne på forummet afslører, at der er mange forskellige former for Windows 7-køb. Enkelte kommer oven i købet fra Microsofts egen online-butik.

Microsoft-supporten "Kevin" opfordrer alle brugere til at brænde ISO-filen ved lavest mulige hastighed for ikke at forstyrre installationsdisken. Samtidig fortæller han også brugerne, at de skal køre CRC-kodetjek på ISO-imaget for at se om, der skulle være datafejl i forbindelse med download.

Handicappet PC
Microsoft har også spurgt brugerne, om de kan oplyse mere specifikt om problemerne med opdateringen mellem de to Windows-programmer for at kunne yde den bedst mulige støtte.

Men ikke alle Windows-brugere er lige nemme at få i tale. Enkelte benytter simpelthen bare lejligheden til at rase ud.

"Hvordan kan Windows 7 være så elendigt udviklet, at der overhovedet BEHØVER at være løsninger til installationsproblemer?" lyder det retoriske spørgsmål fra "Chimaera717", som senere modtog en marketing-mail fra Microsoft med overskriften: "Windows: Din PC, helt enkelt."

"Jeg har virkelig lyst til at sende Microsoft en mail med ordlyden: Windows 7: Min PC, helt handicappet," raser "Chimaera717".

I forbindelse med servicepakke 3 til XP var der også problemer med uendelige reboots, der fandt sted på AMD-maskiner og kunne afhjælpes ved at disable intelppm.sys.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, der er ejet af NNIT.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.