Artikel top billede

Windows 7-opgradering snurrer i uendeligt reboot

Uendelige reboots er virkeligheden for en stor mængde Microsoft-kunder, der har forsøgt at opdatere Windows Vista til Windows 7. Microsoft er i gang med at undersøge årsagen.

Flere Microsoft-kunder har siden fredag luftet deres vrede og fortvivlelse over uendelige reboots i forbindelse med opgradering fra Windows Vista Home Premium til Windows 7 Home Premium 32-bit.

De mange frustrationer har fået luft på Windows-fabrikkens egen hjemmeside, hvor brugerne forsøger at hjælpe og berolige hinanden.

Blandt andre Windows-brugeren "Bryan" har måttet installere det nye styresystem frem for at nøjes med opgraderingen.

"Det er irriterende, at man skal geninstallere alting, men i det mindste er jeg oppe og køre nu (med Windows 7, red.)... Held og lykke til alle," lyder det fra "Bryan" på Microsoft-forummet.

Andre har været knap så heldige:

"Virkelig ærgerligt. Der var alle løfterne om stabilitet og simplicitet, og nu er der så mange problemer med installationen. Jeg kan ikke få adgang til min laptop, og jeg kan heller ikke skifte tilbage til Vista," lyder det fra "Derrty".

Microsoft kaster aben videre

Microsoft har dog været på banen blandt andet personificeret i supporteren "Kevin", der forsøger at gyde olie på vandene i debatten ved at kalde de uendelige software-opdateringer for "isolerede tilfælde", da flere af blogbrugerne har købt deres opdatering hos den store amerikanske software-e-handler Digital River.

Han tilskynder River Digital-kunderne til at kontakte Digital River, hvis de har købt Windows 7-opdateringen der.

Men frustrationerne på forummet afslører, at der er mange forskellige former for Windows 7-køb. Enkelte kommer oven i købet fra Microsofts egen online-butik.

Microsoft-supporten "Kevin" opfordrer alle brugere til at brænde ISO-filen ved lavest mulige hastighed for ikke at forstyrre installationsdisken. Samtidig fortæller han også brugerne, at de skal køre CRC-kodetjek på ISO-imaget for at se om, der skulle være datafejl i forbindelse med download.

Handicappet PC

Microsoft har også spurgt brugerne, om de kan oplyse mere specifikt om problemerne med opdateringen mellem de to Windows-programmer for at kunne yde den bedst mulige støtte.

Men ikke alle Windows-brugere er lige nemme at få i tale. Enkelte benytter simpelthen bare lejligheden til at rase ud.

"Hvordan kan Windows 7 være så elendigt udviklet, at der overhovedet BEHØVER at være løsninger til installationsproblemer?" lyder det retoriske spørgsmål fra "Chimaera717", som senere modtog en marketing-mail fra Microsoft med overskriften: "Windows: Din PC, helt enkelt."

"Jeg har virkelig lyst til at sende Microsoft en mail med ordlyden: Windows 7: Min PC, helt handicappet," raser "Chimaera717".

I forbindelse med servicepakke 3 til XP var der også problemer med uendelige reboots, der fandt sted på AMD-maskiner og kunne afhjælpes ved at disable intelppm.sys.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere