Fremtidsforsker: Hovedkontoret krymper

It-arbejdspladsen: Ifølge Eva Bjerrum vil kontormiljøet som fysisk ramme om arbejdspladsen bestå, men noget anderledes end i dag. Læs hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud.

I dag er det at gå på arbejde i langt overvejende grad en fysisk bevægelse fra hjemmet og hen til en arbejdsplads.
Her venter der os et skrivebord med vores navn på og en computerskærm, hvor vi tilslutter vores computer - hvis computeren da ikke allerede står på bordet og er tilsluttet.

Når vi holder møder, foregår det som oftest i et lukket kontor eller i et særligt indrettet mødelokale.

Sådan har det været i mange år, og det er sådan, de fleste af os opfatter "det at gå på arbejde".

Det rigtige arbejde er det, der udspiller sig inden for virksomhedens fysiske rammer, eller det arbejde, som på anden måde er synligt.

Men alt det vil sandsynligvis ændre sig i fremtiden.

Eva Bjerrum er innovationschef i Center for New Ways of Working ved Alexandra Instituttet i Århus, hvor hun igennem flere år har forsket i kontormiljøer og nye arbejdsformer.

Møder i fokus
Ifølge innovationschefen vil kontoret også i fremtiden bestå som fysisk ramme for arbejdspladsen.

"Jeg tror stadig, der vil være fokus på mødet. Jeg tror ikke, kontoret forsvinder som arbejdsplads," siger Eva Bjerrum.

Selvom hun altså mener, at man i højere grad vil se, at mange virksomheder bliver et mødested, så vil der stadigvæk være brug for forskellige rum på arbejdspladsen - for det er ikke alt arbejde, der er et møde. Der er forskellige arbejdsprocesser, der vil blive ved med at være der, og som det er nødvendigt at have plads til.

Til gengæld forventer hun, at der vil være langt mere fleksibilitet i forhold til, hvor og hvornår arbejdet skal foregå, hvilket sandsynligvis vil betyde, at virksomhedernes fysiske rammer vil blive mindre.

"Jeg tror, du vil se færre af de helt store hovedsæder. Den plads, man vil binde sine penge i, bliver mindre. Og så vil man bare bruge pladsen på en anden måde," siger hun.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.