Artikel top billede

Henrik Clausen, som er administrerende direktør hos Telenor Danmark, kunne i dag præsentere kvartalsregnskab. Foto: Torben Klint (Foto: Lars Bech)

Telenor erobrer flere mobilkunder efter navneskifte

Mobilt bredbånd hiver sammen med en øget salgsindsats flere mobile kunder ind hos Telenor.

Oslo, Norge: I sommer skiftede Cybercity og Sonofon navn til Telenor. Dengang blev de to varemærkers salgskanaler også slået sammen samtidig med, at navneskiftet fik en del opmærksomhed.

Det er ifølge Telenors administrerende direktør i Danmark, Henrik Clausen, blandt hovedårsagerne til, at selskabet i årets tredje kvartal har hentet flere mobilkunder til.

"Vi har ved lanceringen af Telenor fokuseret på markedet, og her har vi tilbudt en attraktiv portefølje af produkter og markedsført det nye brand i markedet," siger Henrik Clausen.

Der er i årets tredje kvartal kommet 53.000 flere kunder med SIM-kort ind i folden. Det er blandt andet det mobile bredbånd, der trækker.

"Vi tager fortsat kunder inder på det mobile bredbånd, og det hænger blandt andet sammen med, at vi tilbyder bundle-produkter," siger Henrik Clausen med henvisning til, at kunder eksempelvis kan kombinere det mobile bredbånd med det faste.

ADSL stabiliseret

Sammenlægningen af Sonofon og Cybercity har gjort, at de tidligere Sonofon-butikker nu også fokuserer på salg af ADSL-bredbånd. ADSL er et bredbåndsprodukt, der er begyndt at falde i kundeantal, men hos Telenor er tallet stagneret. Produktet faldt fra 263.000 kunder i andet kvartal til 262.000 i årets tredje kvartal.

Ifølge Henrik Clausen kommer der nok til at ske et fald i markedets størrelse, men Telenor satser på at fastholde sin markedsandel.

Samlet set er Telenors danske omsætning steget en lille smule i tredje kvartal i forhold til det forrige kvartal. Således steg omsætningen fra 1,668 milliarder kroner til 1,672 milliarder kroner.

Virksomheden er dog blevet mere effektiv i perioden, viser indtjeningen. Ifølge Telenor-koncernens finansdirektør, Trond Westlie, er der udsigt til en endnu bedre indtjening, når den økonomiske gevinst fra en fyringsrunde i august slår igennem. Dengang blev 114 medarbejdere fyret i den danske division.

"Man ser typisk ikke effekten i det samme kvartal, som effektiviseringen er blevet udført i," fortalte finansdirektør Trond Westlie ved præsentationen af regnskabet i Oslo.

Han havde desuden forventninger til, at fusionen af varemærkerne Sonofon og Cybercity vil få en effekt.

"Vi forventer, at der kommer en effekt ud af brand-sammenlægningen," sagde Trond Westlie.

Mulige investeringer i horisonten

Telenor står over for en mobilauktion på det danske marked i 2010. Her vil staten sende frekvenser i udbud i det frekvensbånd, der hedder 2,5 gigahertz. Det er særdeles velegnet til den såkaldte LTE-teknologi, der kan give højere hastigheder på mobilt bredbånd.

Henrik Clausen vil dog ikke lige nu sige, hvor meget Telenor vil investere i LTE-teknologi.

"Vi forholder os først og fremmest til, at der er en auktion, hvor jeg håber, at vi ikke skal blive malkeko," siger Henrik Clausen.

Han mener ikke, at LTE bliver en decideret konkurrenceparameter, men i stedet ser han det som en teknologi, der kan bruges de steder, hvor der skulle være et pres på kapaciteten i nettet.

Andre mulige investeringer for teleselskabet kunne være at overtage Dongs fibernet i hovedstadsregionen samt tv- og bredbåndsselskabet Stofa.

"Vi skal være i konstellationer, hvor vi kan levere til flest mulige i markedet," siger han.

Han vil ikke kommentere nærmere, om det betyder opkøb af de nævnte. Men han fremhæver samtidig, at han gerne vil have Telenor ind på TDC's kabelnet, hvis det bliver pålagt en åbning for fremmede udbydere af IT- og Telestyrelsen.

Den administrerende direktørs forventning til hele året er, at det bliver "fladt" på omsætningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere