Artikel top billede

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og hans ministerkollegaer skal blive enige om økonomien for Statens It, inden projektet kan køre videre.

Ministre lægger arm om penge til Statens It

Pengene til at etablere Statens It er ved at blive forhandlet på plads. Aftalen skal åbne for at give medarbejderne besked om, om de er med i fusionen.

I disse dage forhandles der om økonomien i den nye udgave af Statens It, som fra næste forår skal overtage it-drift og medarbejdere fra en række ministerier.

Lone Strøm, som for nylig fik jobbet som leder af Statens It, efter at have været konstitueret leder siden sommerferien, fortæller, at Statens It nu er inde i en fase, hvor økonomien skal falde på plads.

Om kort tid forventer hun, at de medarbejdere, som skal følge med over i den nye organisation, får besked.

Svær overgang fra teori til praksis

Statens It har været på tegnebrættet i snart lang tid.

De første planer kom frem for halvandet år siden, men i sommer blev projektet ændret og skåret over i to faser. Første fase involverer medarbejdere fra seks it-fællesskaber i ministerierne.

"Vi er ved at få flyttet økonomien og økonomien bestemmes blandt andet af, hvilke medarbejdere, som skal flyttes," fortæller Lone Strøm.

Hun fortæller, at efter planen får medarbejderne omkring 20. november besked om, om de skal flytte med ind i Statens It.

Selve forhandlingen om økonomien sker i Finansministeriet og bliver en del af finanslovsaftalen for næste år.

Lang flyttefase

Lone Strøm forklarer, at når økonomien og medarbejderfordelingen er forhandlet på plads, så går arbejdet med at opbygge den nye organisation i gang.

Det kommer blandt andet til at betyde, at medarbejderne skal igennem et kompetence-afklaringsforløb - og derefter placeres ind i den nye organisation.

Den del af øvelsen er på plads i april.

I begyndelsen af maj er de lokaler på Gammel Kongevej på Frederiksberg, hvor Statens It skal flytte ind, renoveret, og medarbejderne kan begynde at flytte ind.

"Den lange ventetid har gjort, at de fleste har vænnet sig til tanken, men vi bliver ikke fysisk samlet før maj eller juni næste år, og det kan blive en udfordring at holde momentum," siger Lone Strøm.

Hun forklarer, at projektorganisationen vil forsøge at inddrage medarbejderne ude i ministerierne så vidt muligt, også for, at de decentrale medarbejdere mærker fremdriften i projektet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere