Artikel top billede

Adam Lebech får titlen strategichef i IT- og Telestyrelsen.

IT- og Telestyrelsen lægger om efter chef-exit

IT- og Telestyrelsen lægger sin organisation om. Det sker blandt andet, fordi tre kontorchefer har forladt styrelsen.

I det nye år ser IT- og Telestyrelsen anderledes ud.

Således har styrelsen netop gennemført en større omlægning af organisationen, der træder i kraft ved årsskiftet.

"Den allerstørste interne forandring er, at vi kommer til at arbejde på nye måder på tværs af de forskellige kontorer," fortæller Adam Lebech, der bliver strategichef i den ny organisation.

Rent praktisk betyder den ny organisation, at styrelsen får en ny afdeling med ansvar for at binde strategi, økonomi, ledelse, information og international koordinering sammen på tværs af organisationen.

Det er denne afdeling, som Adam Lebech bliver chef for, ligesom han også bliver en del af direktionen.

Skal bindes sammen

I forvejen er der et kontor med ansvar for strategi, men det bliver nu ændret til en afdeling med ansvar for sammenhængskraften i styrelsen under Videnskabsministeriet.

I dag er IT- og Telestyrelsen delt op i to søjler: It og tele.

"Vi har nu besluttet at binde it- og tele endnu bedre sammen ved at styrke sammenhængen på de her tværgående områder, så der bliver en bedre prioritering og et bedre overblik fra direktionens side," siger Adam Lebech.

Indtil for nylig var han konstitueret vicedirektør i IT- og Telestyrelsens it-søjle, mens Marie Munk var på barsel. Udover den nye strategiafdeling opretter styrelsen også et nyt Center for digitalisering.

Kontorchefers exit spiller ind

Der er flere årsager til, hvorfor IT- og Telestyrelsen nu laver om på organisationen. En af dem er, at tre kontorchefer sagde deres stillinger op sidst i september.

"Der var tre chefer, der tilfældigvis sagde op samtidigt i it-søjlen, og derfor gav det god grund til at overveje, hvordan vi kunne gøre tingene endnu bedre i lyset af, at der som udgangspunkt opstod en ærgerlig situation, når så mange forlader organisationen," fortæller Adam Lebech.

De tre kontorchefers afgang blev derfor en indgangsvinkel til at gå organisationen efter i sømmene.

"Det er en anledning til at få kigget igennem, hvad man kan gøre endnu bedre i forhold til at kigge på, hvordan vi skaber en endnu bedre udviklingsorganisation på tværs med mere sammenhængende arkitektur og så videre, og hvordan vi får et endnu stærkere fokus på de strategiske policy-områder, som vi gerne vil arbejde med. Det er hovedelementerne i det," siger den ny strategichef.

Søger tre nye kontorchefer

Et andet nyt tiltag i styrelsen er Center for Digitalisering, som bliver oprettet.

Her er tanken, at der skal opstå synergier mellem forskellige kontorers kompetencer.

Derfor kommer der to såkaldte flydende kontorchefer ind over det ny organ.

"Vi får så kontorchefer, der får et flydende ansvar for hver deres område. Den ene for politik og strategi, og den anden får ansvar for udviklingsprojektet, så vi får en endnu skarpere udviklingsorganisation og en endnu skarpere politikudvikling. Det er målet, og det er en markant ny måde at arbejde på," siger Adam Lebech.

I den nuværende organisation er der et kontor for arkitektur- og standardiseringspolitik og et kontor for infrastruktur, men det har til tider været svært at adskille opgaverne, der ligger i de kontorer, forklarer Adam Lebech.

Det har medført, at kontorerne til tider har lavet arbejde, der overlappede.

Det rådes der bod på i den ny organisation, hvor disse kontorchefer kommer til at indgå i Center for digitalisering.

"Hver kontorchef har et personaleansvar for en række medarbejdere. Men det nye er, at vi får nye muligheder for at sammensætte projekterne med både folk med it-tekniske kompetencer såsom it-arkitekter og den slags og så folk med politiske kompetencer," fortæller Adam Lebech.

Ser fordele

Der er ifølge ham fordele ved at skrue det sammen på denne måde.

"Et eksempel kunne være et projekt om, hvilke muligheder der er for at anvende cloud computing i det offentlige. Der er det en stor styrke, at vi anvender folk med kompetencer til at skrive og udforme strategier sammen med folk, der har en dyb teknisk forståelse af de problemstillinger, der er forbundet med cloud computing," siger han.

Besat i det ny år

IT- og Telestyrelsen slår nu de nye kontorchefstillinger til Center for digitalisering op i håb om, at nye kan tiltræde hurtigst muligt i det nye år. Dertil kommer den tredje stilling, som også står ledig efter de tre kontorchefers afgang.

Adam Lebech understreger, at de tre kontorchefers exit var en ren tilfældighed, og at det ikke burde skræmme ansøgere væk.

"Vi regner ikke med, at kontorchefernes afgang er et udtryk for, at det ikke er et spændende job. Jeg tror derimod, at det bliver tre ekstremt attraktive stillinger, som vi slår op nu, fordi der ligger nogle helt nye udfordringer, og de kommer ind i en organisation, hvor der er stort engagement for at arbejde sammen på nye måder," siger han.

Adam Lebech kom til IT- og Telestyrelsen i 2006 fra en post som souschef i Videnskabsministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere